Berger matchhjälte i U-laget

Det var inte så många veckor sedan Cliff Berger återvände till IFK Malmö. Och på måndagen blev han matchhjälte i U-laget då han med två mål vände 1-2 till seger med 3-2 mot Asmundtorps IF i reservlagsserien division 1 Elit.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Jag tycker att vi kontrollerade matchen utan att glänsa i den första halvleken. Vi hade ett stort bollinnehav och det bidrog till att vi emellanåt skapade en del målchanser, däremot var vi kanske inte fullt så effektiva.

Framåt valde vi att använda offensiva ytterbackar, som gjorde det bra och båda två hade också ett väldigt fint inläggsspel. Vi lyckades också vinna de första 45 minuterna med 1-0 efter en halvlek där Asmundtorp hållits långt borta från vårt straffområde.

Under den andra halvleken blev vi lite bekväma och lite tama. Då är det lätt att man begår misstag och inom loppet av fem minuter så gjorde vi två enkla misstag där de överraskande kunde vända på matchen.

Med tio minuter kvar att spela så kände jag att det var viktigt att få laget att reagera så vi gjorde en liten taktisk förändring som i slutändan blev väldigt lyckad. Vi satte upp försvararen Cliff Beger på topp och med två snabba mål gav han oss segern med 3-2.

Vi ska vara glada för att vi vann matchen och är tre poäng rikare, men det är tre poäng som kom med sista andetaget. Det ska inte behöva krävas att vi ligger ner för att få till en kvalitetshöjning utan vi ska kunna avgöra tidigare.

IFK Malmö – Asmundtorps IF 3-2 (1-0)

Arena: Hästhagens IP
Domare: Johnny Babic, Malmö, Nabil Fakhro, Malmö, Christian Strandell, Malmö
Mål: 1-0 (22) Dzevad Nezirevic, 2-2 (82) Cliff Berger, 3-2 (88) Cliff Berger
Varningar: Dzevad Nezirevic (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mirza Nezirevic

Guner Alievski
Cliff Berger
Kristoffer Bertolino
Mario Djordjevic

Tobias Rosenlind
Alaa Baker
Mohammad Ibrahim
George Safi

Walid Shams
Dzevad Nezirevic

Avbytare

Kusha Modyr
Max Rogersson
Mohammed Kahidani (målvakt)