Seger för decimerat U-lag

Förutsättningarna var inte precis de bästa. Men trots ett starkt decimerat lag så lyckades IFK Malmös U-lag vinna fredagens match i juniorserien division 2 Södra mot Sundets IF med 2-1 (0-1)

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Det var tyvärr många spelare som var borta så vi fick inte ihop mer än tolv spelare. Vi klarade dock ändå av att göra en bra insats, samt ta tre poäng, vilket var det allra viktigaste med den här matchen.

För mig var det inte enkelt att förbereda matchen med tanke på att vissa spelare åkt på semester tidigare än vad jag hade önskat. Man är inte bättre än materialet som man har så det var givetvis svårt att lägga upp matchen och sätta rätt spelare på rätt plats.

Det senaste året har jag verkat som professionell tränare i IFK Malmö och på MFF:s fotbollsgymnasium. Jag har stora ambitioner att komma högre upp och arbeta med seniorfotboll, så då måste jag nå resultat och för det behövs spelare som presterar.

Givetvis är jag glad för att vi vann matchen och ligger i toppen. Men jag är också medveten om att om vi hade haft alla hemma så hade vi legat högt uppe även i reservlagsserien. Om man inte vill spela i lingonserien så är professionell inställning ett måste.

Våren är ändå godkänd för vår del om man tänker på tumultet som vi hade så sent som i januari månad. Vi har dock lyckats reda ut det hela och spelarna som kom underifrån till den här matchen, våra 91:or och 92:or, gjorde bra ifrån sig.

Jag ser nu fram emot nästa process där träningen börjar den 23 juli och det ska bli oerhört intressant att se vilka spelare som får följa med på den fortsatta resan. Under hösten ska vi ju både försöka nå junior- och pojkallsvenskan.

Sundets IF – IFK Malmö 1-2 (1-0)

Arena: Hästhagens IP
Domare: Rahmi Ertaban, Malmö
Mål: 1-1 (55) Dzevad Nezirevic, 1-2 (67) Martin Sosa
Varningar:

IFK MALMÖ (4-5-1)

Nerin Setic

Max Rogersson
Guner Alievski
Mohammad Ibrahim
Mario Djordjevic

Tobias Rosenlind
Victor Tegstam
Kenny Probert
George Safi
Dzevad Nezirevic

Sebastian Cekic

Avbytare

Martin Sosa (Victor Tegstam 25)