Segerraden fortsätter för IFK Malmö

IFK Malmös hysteriska form håller i sig i Söderettan. Västra Frölunda IF fick bege sig hem till Göteborg med en svidande förlust på 0-4. Noterbart i sammanhanget är att Frölunda före den här matchen blott hade släppt in nio mål.

Trots förlusten var det en mycket samlad Frölunda-tränare Reine Almqvist som stod att möta på presskonferensen

– Det är första gången den här säsongen jag kan säga att vi förlorade mot en bättre motståndare. IFK Malmö har ett par riktigt bra klasspelare och de gjorde en riktigt bra match.

Gästerna började bäst och skaffade sig ett skenbart övertag de tio inledande minuterna. Men därefter tog IFK över. Ledningsmålet kom i den 11:e minuten när Jörgen Svensson från nära håll "tofflade" in 1-0 efter förarbete av Zoran Jovanovic.

Nio minuter senare var det dags för 2-0. Och vilket mål sedan när Blerim Mullici ur högerinnerposition fick till en härlig praktträff som letade sig in i Frölundamålvakten Joakim Olssons högra burgavel. Passningen kom från 50 meter (!) av Ali Jasim.

– Den här matchen påminde i mångt och mycket om den mot Norrby förra helgen. Vi får två, liksom då, snabba mål. Därefter bevakar vi händelserna på ett tryggt sätt, även om vi kanske blev lite nonchalanta den avslutande kvarten. Men vi får väl skylla på värmen, log IFK-tränaren Jimmi Olsson.

För att Frölunda överhuvudtaget skulle ta sig in i matchen krävdes ett tidigt mål efter sidbytet. Och visst, målet kom. Men återigen i Frölundas kasse när Magnus Bönnemark via vänsterstolpen hittade rätt med sitt skott som betydde 3-0 och ett definitivt ridåfall för gästerna.

Som om det inte var nog spädde Jörgen Svensson för säkerhets skull på till 4-0 när han gjorde sitt andra mål för dagen denna smått tropiska sommardag på Malmö IP.

– Visst, 4-0 kanske inte speglar hela matchbilden. Be om ursäkt för segern behöver vi emellertid inte göra. Vi är inne i en mycket positiv trend just och det känns jättebra, fortsatte Jimmi.

Segern innebar att IFK nu på riktigt allvar blandar sig i toppstriden.

– Vi vill gärna haka på tåget. Samtidigt är vi ödmjuka inför hösten. Det huvudsakliga är ändå att kontraktet i praktiken är hemma, avrundar Jimmi.

Visst är det så. Ska IFK titta i någon riktning i tabellen är det tveklöst uppåt. Malmös kanariefåglar har börjat kvittra igen…

Idag fick mittbacken Michal Aksamit pris som bäste spelare i hemmalaget. En utmärkelse som lika gärna hade kunnat gå till tvåmålsskytten Jörgen Svensson, som också fick utnämningen av ifkmalmo.coms utsände.

Dessa två var IFK Malmös toppar i ett för övrigt homogent kollektiv.

Text: Stefan Hegenius

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: VÄSTRA FRÖLUNDA IF
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 2-0
Scorefull: 4-0
Arena: Malmö IP
Crowd: 526
Referee: Jim Petersson, Motala, Stefan Svensson, Ängelholm, Rolf Johansson, Hässleholm
Goal: 1-0 (11) Jörgen Svensson, 2-0 (21) Blerim Mullici, 3-0 (54) Magnus Bönnemark, 4-0 (59) Jörgen Svensson
Homewarning: Niklas Hansson
Home sent of: –
Homempv: Jörgen Svensson
Awaympv: Anildo Spencer
Hometeam Squad: Magnus Ringdahl

Ali Jasim
Michal Aksamit
Niklas Hansson
Ahmedin Sudic

Magnus Bönnemark
Joakim Persson
Zoran Jovanovic
Daniel Jovanovic

Jörgen Svensson
Blerim Mullici
Hometeam Sub: Martin Prahl (Magnus Bönnemark 69)
Robin Nilsson Bogdanovic (Blerim Mullici 82)
Azeem Razwan (Jörgen Svensson 85)
Philip Brandgård
Niclas Jeppson (målvakt)
Awayteam Squad: Joakim Olsson

Anildo Spencer
Vladimir Majdandzic
Tommy von Brömsen
Krister Ucar

Kutshi Moilo
Alexander Faltsetas
Kalle Lindgren
Ivan Ottordahl

Erik Johannessen
Henrik Andersson
Awayteam Sub: Jasmin Klapija (Ivan Ottordahl 32)
Berahman Gholamreza (Kutshi Moilo 46)
William Åberg (Henrik Andersson 68)
Jonas Gustafsson
David Asmar (målvakt)