U-laget förlorade mot Veberöd

IFK Malmös U-lag gjorde inte någon av sina bättre matcher i höstpremiären av juniorserien division 2 Södra. Efter 0-2 (0-0) hemma mot Veberöds AIF så tappade man dessutom serieledningen.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Självklart förlorade vi den här matchen, men det betyder inte att de på något sätt var bättre än oss. Det är heller ingen match att analysera rent fotbollsmässigt då spelarna agerade utan reaktion och inte klarade av att hålla koncentrationen uppe i några längre perioder.

En del spelare var inte hemma då vi körde igång med träningen den 23 juli och det är klart att de blir överbelastade när de kommer efter. Men vi kan inte anpassa träningen för de som kommer sent utan de får istället anpassa sig efter vårt upplägg.

De som vill tillhöra det här laget nästa år måste lära sig att uppträdda professionellt. Vårt A-lag är trots allt inte långtifrån en Superettanplats och då måste även de i U-laget röra på höfterna under semestern Vi kan inte ha spelarna som kommer hem helt otränade.

Man kan också vila sig i form efter en tuff träningsperiod. Därför har vi valt att köra lite lugnare under nästa vecka och bara köra tre träningspass för att sedan kunna vara väl förberedda till matchen måndagen därpå mot Kirseberg IF.

IFK Malmö – Veberöds AIF 0-2 (0-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 7
Domare: Salah Aziz, Malmö
Mål:
Varningar:

IFK MALMÖ (4-3-3)

Mirza Nezirevic

Guner Alievski
Daniel Weclewicz
Cliff Berger
Mateo Mandic

Alaa Baker
Tobias Rosenlind
George Safi

Walid Shams
Dzevad Nezirevic
Aljosa Remetic

Avbytare

Michael Lindén (Guner Alievski 46)
Sebastian Cekic (Dzevad Nezirevic 46)