Utan att direkt övertyga tog tabelltrean IFK Malmö sin sjätte raka seger i Söderettan när gästande Skärhamns IK på söndagen besegrades med 2-1, detta efter en 2-0-ledning i paus.

Den inledande halvtimmen var riktigt bra för IFK:s vidkommande. Det var också under den perioden segern säkrades.

– Ja, då spelade vi stundtals riktigt hyfsat. Resten av matchen påminde sedan rätt mycket om matchen uppe i Skärhamn där vi förlorade med 1-4. Även då var vi bättre inledningsvis, för att sedan tappa konceptet helt, förklarade IFK-tränaren Jimmi Olsson.

Hemmalaget fick bästa möjliga start på matchen när Daniel "Bato" Jovanovic pricksköt 1-0 i den åttonde minuten. "Batos" skott letade sig i nät via Skärhamnmålvakten Rickard Alsterbergs högra stolpe.

Ett mål som gav IFK andrum och möjligheter att spela ut. IFK drygade sedan ut sin ledning till 2-0, genom Blerim Mullici som rundade Alsterberg innan han ur snäv vinkel slog in bollen, efter ett vackert förarbete av Daniel Jovanovic.

Den avslutande kvarten av den första halvleken slog IFK av på takten och Skärhamn fick lite mer att säga till om. Dock utan att skapa de riktigt heta lägena.

Istället var det IFK som fick en ypperlig möjlighet när Robin Nilsson Bogdanovic ryckte sig loss ur "högerinnerpostion" och träffade Alsterbergs vänstra stolprot, 3-0 där och matchen hade förmodligen varit punkterad.

Apropå matchen blev den knappa timmen försenad sedan Skärhamn hamnat i en lång bilkö efter en trafikolycka på E 6:an, strax söder om Landskrona.

– I och med det en lång match för oss med förberedelser och allt. Men jag tyckte ändå vi löste det på ett bra vis, fortsatte Jimmi Olsson.

Efter sidbytet fick man uppfattningen av att IFK spelade av matchen med sin 2-0-ledning.

– Men det var absolut inte meningen Jag tyckte snarare det var så att vi gjorde för många felbeslut och slarvade en del i passningsspelet, ansåg Jimmi Olsson.

IFK hade för dagen en synnerligen stark bänk, bestående av bland andra trion Jörgen Svensson (febersjuk i veckan), Zoran Jovanovic (lårproblem) och nyförvärvet Martin Prahl.

Samtliga kom in i den andra halvleken, dock utan att förändra matchbilden. Det såg länge och väl ut som om matchen skulle sluta 2-0.

Men i den 84:e minuten fick Skärhamn nytt hopp när David Lundström nickade in 2-1 i tom bur, sedan IFK-försvaret gett ett passivt intryck.

Annars skötte sig det för dagen nykomponerade mittbacksparet Srdjan Remetic och Philip Brandgård sig på ett ypperligt sätt. Bra var även målvakten Magnus Ringdahl som åter igen gav ett stabilt och tryggt intryck mellan stolparna.

Allra bäst ändå var anfallaren Blerim Mullici som med sin löpvillighet och irrationella spelsätt sysselsatte Skärhamns backlinje rejält matchen igenom.

– Blerim spelar med ett ruggigt självförtroende just nu. Både jag och Jonas (Danielsson redaktionens anmärkning) är mycket imponerande över hans utveckling den här säsongen, avslutade Jimmi Olsson.

Matchen bevittnades av blott 377 åskådare. En skrämmande låg siffra, både med tanke på vädret och IFK:s framskjutna tabellplacering.

Redan på torsdag är det match igen. Då beger sig IFK upp till de småländska skogarna där kamratkollegan Värnamo tar emot på Finnvedsvallen. Dags för sjunde raka då?

Text: Stefan Hegenius

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: SKÄRHAMNS IK
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 2-0
Scorefull: 2-1
Arena: Malmö IP
Crowd: 377
Referee: Andreas Ekberg, Lund, Magnus Rasmusson, Sjöbo, André Ovenberger, Södra Sandby
Goal: 1-0 (8) Daniel Jovanovic, 2-0 (29) Blerim Mullici, 2-1 (84) David Lundström
Homewarning: Michal Aksamit, Srdjan Remetic
Home sent of: –
Homempv: Blerim Mullici
Awaympv: Tom Ekliden
Hometeam Squad: Magnus Ringdahl

Ali Jasim
Srdjan Remetic
Philip Brandgård
Ahmedin Sudic

Magnus Bönnemark
Michal Aksamit
Joakim Persson
Daniel Jovanovic

Robin Nilsson Bogdanovic
Blerim Mullici
Hometeam Sub: Zoran Jovanovic (Michal Aksamit 52)
Martin Prahl (Robin Nilsson Bogdanovic 64)
Jörgen Svensson (Daniel Jovanovic 84)
Azeem Razwan
Niclas Jeppson (målvakt)
Awayteam Squad: Rickard Alsterberg

Jonas Gunnarsson
Marcus Axelsson
Marcus Claesson
Andreas Ivarsson

Samet Vatansever
Tobias Gimpel
David Lundström
Erik Olsson

Tom Ekliden
Niklas Löfgren
Awayteam Sub: Björn Rydberg (Tobias Gimpel 46)
Peter Fransson (Erik Olsson 66)
Kuorosh Hatami (Samet Vatansever 71)
Lars-Åke Larsson
David Thylén (målvakt)