Avspark: IFK Malmö – Husqvarna FF

På söndag den 26 augusti klockan 16:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Husqvarna FF i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

IFK Malmö: Niclas Jeppson, Magnus Ringdahl – Philip Brandgård, Jörgen Svensson, Niklas Hansson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Robin Nilsson Bogdanovic, Joakim Persson, Ali Jasim, Martin Prahl, Azeem Razwan, Srdjan Remetic, Patrick Nilsson.

Husqvarna FF: Kim Karlsson, Nicklas Fagerkvist – Christofer Bengtsson, Martin Fransson, Fredrik Knutsson, Glenn Ståhl, Mattias Andersson, Tom Juma, Jonatan Partin, Jörgen Larsson, Michell Haidari, Markus Küce, Kwame Amoateng, Barhome Ibrahim, Christoffer Holmgren, Emmanuel Esam.

AKTUELLT

IFK Malmö: Den här gången är vänsterbacken Ahmedin Sudic, som har spelat från start i samtliga seriematcher sedan den 6 maj mot Torslanda IK, avstängd. Mittbacken Srdjan Remetic, som var avstängd senast, är tillbaka.

De två senaste matcherna har mittbacken Michal Aksamit fått starta på det centrala mittfältet. Det gör han inte mot Husqvarna. Aksamit har ont i samma knä som han har haft besvär med tidigare och står över.

Truppen ser ändå stark ut. Daniel "Bato" Jovanovic har vilat sedan matchen mot Skärhamn på grund av en inflammerad ljumske, men tränade på fredagen. Nyförvärvet från Trelleborgs FF, Patrick Nilsson, är också uttagen.

Husqvarna FF: Försvagat mittfält, men förstärkt försvar. Mattias Karlsson är avstängd, medan Fredrik Knutsson är tillbaka efter att ha avtjänat sitt straff i onsdagens oavgjorda bortamatch mot Skövde AIK.

Patrik Stenebrand drabbades av en skallskada mot IFK Värnamo för två omgångar sedan och får fortsätta vila ett tag till.

Adam Eriksson, som har fått begränsat med speltid under hela säsongen, slet av ett ledband i foten i början av augusti. Då han dessutom studerar i Karlstad så lär det inte bli mer spel i år.

TRÄNARNA TYCKER

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Vi vill gärna resa oss direkt efter käftsmällen i Värnamo. Det var definitivt ingen toppmatch som vi gjorde och det syntes också på fredagens träning att det bara är revansch som gäller mot Husqvarna.

En sak är säker och det är att vi måste jobba hårt, vilket vi inte alls gjorde mot Värnamo. Det är en så pass jämn serie att man inte kan gå ner sig fem-tio procent, utan man måste vara 100 procent hela tiden om det ska kunna gå bra.

Glenn Ståhl, tränare i Husqvarna FF: Det kommer återigen att bli en intressant fotbollsmatch, vilket det verkligen var hemma mot IFK Malmö. Vi hade också en väldigt god smak i munnen efteråt även om jag tycker att vi borde ha vunnit.

Samtidigt så räcker det att titta på tabellen. IFK Malmö har gått riktigt bra så vi har givetvis all respekt, men vi gläder oss åt att möta dem och tror att det blir en underhållande match. Båda lagen har nämligen spelare som försöker spela en snabb och teknisk fotboll.