Så snöpligt för IFK Malmö

Det kunde ha blivit en riktigt rolig dag för IFK Malmö i Söderettan. För chanserna fanns där definitivt till seger mot Skövde AIK och i halvtid ledde dessutom Husqvarna FF över "gulingarnas" toppkonkurrent Qviding FIF.

Segermålet kom dock aldrig den här eftermiddagen utan man fick nöja sig med de 1-1 som det stod redan i halvtid. Samtidigt så vände näste motståndare, Qviding, på matchen uppe i Huskvarna och seriens tvåa drygade därmed ut sitt försprång till fyra poäng.

– Men att ge upp, nej det gör vi inte. Det finns fortfarande en god chans, särskilt som vi möter dem uppe i Göteborg till helgen och skulle vi vinna där så är det fortfarande fem omgångar kvar, sade Jimmi Olsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Trepoängssystemet gör att den gula tränarduon ändå kan sova någorlunda lugnt. Men kanske bör man ta sig ett snack med spelarna igen för det där lugnet i spelet lyste med sin frånvaro under delar av matchen mot Skövde.

Omställningarna var i grunden lika vassa som de brukar vara. Det enda egentligen minuset var att man klyddade till det lite för mycket i vissa situationer, släppte in bollen när man skulle och passade fel.

Jimmi Olsson, den ena tränaren i IFK Malmö, trodde att den angenäma situationen i tabellen hade påverkat killarna en del.

– De var nog faktiskt lite tagna av stundens allvar, så det var nog därför som vi inte direkt gjorde någon höjdarmatch. Vi stressade som satan och slarvade en hel del i vårt passningsspel, förklarade han.

Skövde tog också ledningen på vad som var deras egentligen första målchans i matchen. Den lurige anfallaren, Joseph Muweke, tog sin in i straffområdet, IFK-målvakten Magnus Ringdahl knuffade till honom och straffen var ett faktum.

Högerbacken Johan Johansson gjorde sedan inget misstag på straffen. Han satte bollen säkert till vänster, medan Magnus Ringdahl valde att gå till höger och därför inte kunde göra något åt straffen som betydde 0-1 i den 26:e minuten.

Det skulle dröja exakt en kvart innan kvitteringen kom. Joakim Persson kom med ett precist inlägg mot bortre stolpen. Där dök skyttekungen Jörgen Svensson upp i hög fart och språngnickade in 1-1-målet utan chans för Skövdemålvakten Daniel Jönsson.

Nämnde Daniel Jönsson var för övrigt den som stod emellan tre poäng för IFK Malmö. Efter kvitteringen hade "di gule" ett enormt tryck under resterande tid av halvleken och Jönsson räddade ett par givna mål.

– Vi tyckte därför att halvtidsignalen kom tämligen olägligt för vår del. Några minuter till och tvåan kanske hade suttit där under en period där vi spelade riktigt bra. Istället så kom pausen och Skövde fick chansen att rätta till, analyserade Jimmi Olsson.

Sedan i den andra halvleken så hade båda lagen lägen att avgöra, framförallt då IFK Malmö som vid ett antal tillfällen bara vara en hårsmån från nätkänning.

Skövde hade dock två riktigt vassa chanser. Joseph Muwekes nickade mot öppet mål, men en touch på en medspelare förstörde läget och dessutom sköt Charbel Abraham över från nära håll.

IFK Malmö kunde visa upp en provkarta på farligheter. Många hade gett mål om det som sagt inte vore för Daniel Jönssons i SAIK-målet, vars insats var något alldeles extra den här första söndagen i september.

På stopptid kom den sista och vassaste chansen för IFK. Zoran Jovanovic hade ryckt loss, var helt fri med Daniel Jönsson och provade att lobba. Bollen var också på väg in, men i sista stund fick målvakten upp en hand och lyckades tippa den över ribban.

– Det var snöpligt att det inte blev mål och visst skulle vi nog ha vunnit, men det gäller ju att göra mål på sina chanser också. Och vi ska ju inte glömma att även de hade sina chanser att avgöra den här matchen, sade Jimmi Olsson.

En spelare var klassen bättre än de övriga i IFK Malmö. Innermittfältaren Joakim Persson brukar inte få så många ord, men den här gången vann han det mesta på mitten och jobbade också bra offensivt.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: SKÖVDE AIK
Awayteam form: 4-3-3
Scorehalf: 1-1
Scorefull: 1-1
Arena: Malmö IP
Crowd: 326
Referee: Mattias Nyman, Kungsbacka, Lars Emanuelsson, Halmstad, Stefan Svensson, Ängelholm
Goal: 0-1 (26) Johan Johansson (straff), 1-1 (41) Jörgen Svensson
Homewarning: Blerim Mullici, Daniel Jovanovic
Home sent of: –
Homempv: Joakim Persson
Awaympv: Daniel Jönsson
Hometeam Squad: Magnus Ringdahl

Ali Jasim
Srdjan Remetic
Niklas Hansson
Ahmedin Sudic

Magnus Bönnemark
Joakim Persson
Zoran Jovanovic
Daniel Jovanovic

Jörgen Svensson
Blerim Mullici
Hometeam Sub: Patrick Nilsson (Blerim Mullici 63)
Martin Prahl
Philip Brandgård
Robin Nilsson Bogdanovic
Niclas Jeppson (målvakt)
Awayteam Squad: Daniel Jönsson

Johan Johansson
Robert Eckerman
Gustav Karlsson
Jesper Holmqvist

Johan Persson
Mårten Gustafsson
Charbel Abraham

Joseph Muweke
Claes Espefält
Anders Danielsson
Awayteam Sub: Jonas Lindberg (Mårten Gustafsson 46)
Oskar Nielsen (Anders Danielsson 72)
Andreas Stomberg
Johny David
Christopher Lundh (målvakt)