Bara oavgjort för reserverna

IFK Malmös B/U-lag blev på måndagen första lag att tappa poäng mot den särklassiga jumbon i reservlagsserien division 1 Elit, Asmundtorps IF. "Di gule" var inte alls på tårna och fick nöja sig med oavgjort, 5-5 (3-3), i en svängig match.

Martin Abrahamsson, ansvarig för IFK Malmös B-lag:

Det var inte precis vår bästa match, om man nu säger så, sedan jag tog över ansvaret. Fram till 3-1 så såg det ganska bra ut, men sedan tappade vi koncentrationen och inställningen så att de kunde gå upp till 5-3.

Vi visade dock ändå en bra moral när vi lyckades komma tillbaka på slutet och rädda en poäng. Då var vi dessutom en man mindre efter att Philip Brandgård hade blivit utvisad i den 55:e minuten och Robin Nilsson Bogdanovic hade missat en straff.

Det stora felet var att vi gjorde dem bra. Vi är egentligen mycket bättre än dem, men för att kunna dra nytta av det så måste vi förstås spela som vi brukar göra och det gjorde vi definitivt inte i den här matchen.

Tvåmålsskytten Martin Prahl gjorde ändå en bra match och visade att han vill ta en ordinarie plats i A-laget. Jimmie Hermansen var också bra då han spelade fram till fyra mål och satte ett själv.

Asmundtorps IF – IFK Malmö 5-5 (3-3)

Arena: Asmundtorps IP
Mål: 0-1 (25) Martin Prahl, 1-2 (35) Martin Prahl, 1-3 (38) Jimmie Hermansen, 5-4 (77) Alaa Baker, 5-5 (88) Dzevad Nezirevic
Varningar: Azeem Razwan, Kristoffer Bertolino, Robin Nilsson Bogdanovic (IFK)
Utvisningar: Philip Brandgård (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Niclas Jeppson

Guner Alievski
Philip Brandgård
Kristoffer Bertolino
Ahmed Tamim

Jimmie Hermansen
Alaa Baker
George Safi
Azeem Razwan

Martin Prahl
Robin Nilsson Bogdanovic

Avbytare

Dzevad Nezirevic (Ahmed Tamim 43)
Edis Djugumovic (Robin Nilsson Bogdanovic 80)