Reserverna tappade poäng

Det blev en riktigt svängig match då IFK Malmös B/U-lag på måndagen mötte Helsingborgs Södra BIS i reservlagsserien division 1 Elit. "Di gule" hamnade först i underläge med 0-2, vände till 4-2, för att sedan tappa till oavgjort, 4-4.

Martin Abrahamsson, ansvarig för IFK Malmös B-lag:

Helsingborgs Södra BIS var helt klart ett par snäpp bättre än oss i den första halvleken. Vi spelade inte alls som vi skulle göra och därför var deras halvtidsledning med 2-0 egentligen rätt så odiskutabel.

Under de första 20 minuterna i andra halvlek så var vi aggressiva, vann boll högt och kunde därför spela ut Helsingborg enligt konstens alla regler. Fyra mål inom loppet av tolv minuter och ledning med 4-2 blev resultatet av detta.

Sedan är det svårt att säga så mycket om resten av matchen. Sista kvarten så var det så mörkt att det knappt gick att se någonting ute på planen så det är tveksamt om vi skulle ha fullföljt matchen.

Jag vet inte om det bara var mörkret eller om tröttheten också påverkade oss en del, men i vilket fall som helst så släppte vi in ytterligare två mål och därför fick vi tyvärr nöja oss med ett oavgjort resultat i den här matchen.

Spelarna ska dock ha all heder då de visade upp en stark moral genom att kunna vända 0-2 till 4-2 i början av den andra halvleken.

Helsingborgs Södra BIS – IFK Malmö 4-4 (2-0)

Arena: Hedens IP
Domare: Jörgen Löfstedt, Helsingborg, Tobias Nilsson, Ramlösa, Zlatko Nujic, Helsingborg
Mål: 2-1 (48) Blerim Mullici, 2-2 (50) Robin Nilsson Bogdanovic, 2-3 (53) Blerim Mullici, 2-4 (60) Alaa Baker
Varningar: Alaa Baker, Aljosa Remetic, Viktor Larsson (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Magnus Ringdahl

Marcus Strand
Martin Sosa
Michal Aksamit
Guner Alievski

Jimmie Hermansen
Alaa Baker
Aljosa Remetic
Viktor Larsson

Robin Nilsson Bogdanovic
Blerim Mullici

Avbytare

Kristoffer Bertolino (Guner Alievski 46)
Dzevad Nezirevic (Blerim Mullici 70)
Mohammad Ibrahim (Alaa Baker 76)
Tobias Rosenlind (Robin Nilsson Bogdanovic 76)