IFK Malmö kan sluta drömma

"Så länge minsta lilla hopp finns kvar så ska vi kämpa för det". Det sade Jonas Danielsson för två veckor sedan. Men efter att IFK Malmö bara fått oavgjort, 1-1 (1-0), i söndagens bortamatch mot Torslanda IK, så är det nu definitivt klart att det inte blir Superettan 2008.

Som en extra morot inför avslutningen på serien så hade den gula tränarduon Jonas Danielsson/Jimmi Olsson satt upp fem raka segrar som mål. Det höll bara i en match och eftersom både Ängelholms FF och Qviding FIF samtidigt vann så är man nu ute ur leken.

– Jag hade räknat med att de skulle tappa poäng, men nu gjorde vi det istället på ett tidigt stadium. Nio poäng, som nästan är tio med tanke på målskillnaden, hämtar vi aldrig in på tre matcher, sade Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com

Med tre omgångar kvar att spela så har "gulingarna" dock fortfarande en tredjeplats inom klart räckhåll.

– Det är också vad vi ska gå in till varje pris för att bli. Visst är vi en poäng efter Västra Frölunda för tillfället, men en poäng är ju inte alls omöjlig att plocka in på tre matcher, betonade Jonas Danielsson.

Under den första halvleken så hade IFK Malmö, som dock inte skapade så särskilt många heta chanser, rätt så bra koll på händelserna ute på planen.

Det var ändå inte långtifrån ett tidigt 1-0-mål för "di gule". Torslanda IK-försvaret var inte alls med på noterna då Ali Jasim träffade stolpens utsida med en frispark redan i den andre minuten.

Ett mål som istället kom med drygt tio minuter kvar av halvleken. Det var rörigt inne i straffområdet, men Jörgen Svenssons nick hittade i varje fall fram till den bortre stolpen där Zoran Jovanovic träffade rätt med pannan.

– Jag tycker att det var en helt okej första halvlek. Vi styrde stundtals rätt så bra och det kändes som att vi ledde rättvist i paus, menade Jonas Danielsson.

Om IFK Malmö stundtals gjorde det bra under de första 45 minuterna så ska man snabbt glömma de nästkommande 45.

De riktigt giftiga offensiva attackerna var ännu färre än vad de var i den första halvleken, Torslanda tilläts föra matchen och därför var det inte mer än logiskt då kvitteringen föll i den 61:e minuten.

Den gula vänsterbacken, Philip Brandgård, krokade ihop med en i Torslanda och domaren dömde frispark. Frisparken, som skulle slås strax utanför straffområdet, tog lagkaptenen Mikael Bjärsmyr hand om och han satte den lågt till vänster i målet.

– Det såg inte alltför märkvärdigt ut, så nog borde vi ha kunnat förhindra det målet. Samtidigt så hade de förstås också andra, hetare lägen, där de kunde ha gjort mål istället, sade Jonas Danielsson.

Från Gutavallen kom rapporter med tio minuter kvar om att Qviding fortfarande inte hade lyckats göra mål mot Visby Gute.

Så IFK Malmö tog chansen och satsade ännu offensivare än förut. Nyförvärvet från Gröndals IK, yttermittfältaren Viktor Larsson, fick göra debut och därmed så spelade man 3-4-3 under de sista tio minuterna.

Viktor Larsson hade bara varit på planen i sex minuter då han i den 89:e minuten kom fri och träffade stolpens utsida. Men närmare än så kom aldrig IFK Malmö som även kunde ha förlorat när man chansade vilt framåt.

– Vi hade nästan bara offensiva spelare inne på slutet. Det kändes som att det hade kunnat gå lite hursomhelst för chanser fanns det definitivt åt båda hållen, förklarade IFK-tränaren Jonas Danielsson.

Den bäste spelaren i IFK Malmö var Jörgen Svensson som fick ta två steg ner och spela mittback i skadade Srdjan Remetics frånvaro. Svenssons plats på topp ersattes i sin tur av Martin Prahl.

En annan som visade upp sig från sin bästa sida var innermittfältaren Joakim Persson.

Text: Michael Lindholm

Hometeam: TORSLANDA IK
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 1-1
Arena: Torslandavallen
Crowd: 105
Referee: Mattias Nyman, Kungsbacka, Lars Emanuelsson, Halmstad, Magnus Seignér, Göteborg
Goal: 0-1 (35) Zoran Jovanovic, 1-1 (61) Mikael Bjärsmyr
Homewarning: Dan Fransson, John Sjöberg
Home sent of: –
Homempv: Max Mårtensson
Awaympv: Jörgen Svensson
Hometeam Squad: Christopher Solberg

Dan Fransson
Joakim Viberg
Max Mårtensson
Mikael Bjärsmyr

Jonatan Gerth
Calle Ekdahl
John Sjöberg
Michell Hansson

Richard Pelzer
Tor Isaksson
Hometeam Sub: Hector Svensson (Michell Hansson 62)
Joakim Ahlgren (Richard Pelzer 71)
Fredrik Apell (John Sjöberg 77)
Joakim Andersson
David Gustafsson (målvakt)
Awayteam Squad: Magnus Ringdahl

Ali Jasim
Jörgen Svensson
Niklas Hansson
Philip Brandgård

Magnus Bönnemark
Joakim Persson
Patrick Nilsson
Daniel Jovanovic

Zoran Jovanovic
Martin Prahl
Awayteam Sub: Blerim Mullici (Patrick Nilsson 74)
Robin Nilsson Bogdanovic (Martin Prahl 79)
Viktor Larsson (Philip Brandgård 83)
Michal Aksamit
Niclas Jeppson (målvakt)