IFK Malmö fick sin revansch

Det var revansch som var nyckelordet för division 1-topplaget IFK Malmö mot FC Trollhättan. Och det var precis vad man fick. "Gulingarna" segrade med 2-0 (2-0) i söndagens match och säkrade samtidigt minst en fjärdeplats i tabellen.

Efter att allt hade gått emot laget uppe i Trollhättan och det hela slutat med en brakförlust, 0-4, så var det på sitt sätt tvärtom den här gången. Utan att spela bra mer än under korta stunder och med lite flyt bakåt i andra halvlek så lyckades man vinna.

– Jag kände mig aldrig direkt orolig för segern, men vår andra halvlek var under all kritik. Så vi får vara glada över att de inte hade mer att spela för. Då hade det kanske inte räckt till seger, sade Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

För tillfället är nykomlingen IFK Malmö fyra i division 1 Södra-tabellen. Men det är en placering däröver, tredjeplatsen som för tillfället innehas av Västra Frölunda IF, som man vill lägga beslag på innan säsongen är över.

– Vi har tagit varandra i hand på att bli trea och eftersom vi nu vann så känns det förstås skönt, även om jag hade hoppats att vi skulle ha gjort det på ett bättre sätt. Samtidigt är det en sak att säga det och en annan att göra det.

Om man bortser från de tio första minuterna, där "di gule" presterade en sprudlande anfallsfotboll, så kändes matchen nämligen rätt så avslagen.

Den fart och fläkt i spelet som laget visat prov på så många gånger under den här säsongen fick man dock se under dessa inledande minuter. Trollhättan blev utrullat och var inte alls med i matchen i det läget.

Det dröjde heller inte längre än till den femte minuten innan 1-0-målet kom. Daniel "Bato" Jovanovic friställde Zoran med en djupledsboll. Zoran gjorde sedan vad han skulle då han rundade FCT-målvakten Tobias Wennergren och lade in bollen i öppet mål.

– Synd att vi sedan inte kunde fortsätta med den explosionsartade fotbollen som vi hade i början. Resten av halvleken bjöd bara på hyfsat, men rätt så kontrollerat spel från vår sida, betonade Jonas Danielsson.

Det andra målet föll i den 34:e minuten. Patrick Nilsson skickade ett inlägg från vänster mot den bortre stolpen. Där fanns Magnus Bönnemark, som trots att han knappt träffade bollen, lyckades nicka bollen i mål.

Sedan var det slut på den gula grannlåten. Under den andra halvleken fick Trollhättan ihop till sju, mer eller mindre, farliga chanser, varav två ribbträffar. Men IFK-målvakten Magnus Ringdahl behövde ändå bara göra en enda svettig räddning på hela matchen.

– Det spelet som vi presterade efter pausen är jag inte speciellt stolt över. Jag hade hoppats att vi hade kunnat bjuda på mer för att spelarna är trots allt här för att de tycker att det är roligt med fotboll.

Jörgen Svensson fick återigen spela mittback. Och precis som i matchen mot Torslanda IK så var han matchens lirare i IFK Malmö. Passningarna stämde kanske inte riktigt alla gånger, men han slet kopiöst från början till slut.

Joakim Persson var också duktig, men det som överraskade mest var Daniel "Bato" Jovanovics defensiva arbete. Han brukar vara bra i offensiven, den här gången var han bra åt båda hållen.

Text: Michael Lindholm

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: FC TROLLHÄTTAN
Awayteam form: 4-5-1
Scorehalf: 2-0
Scorefull: 2-0
Arena: Malmö IP
Crowd: 592
Referee: Andreas Ekberg, Lund, André Ovenberger, Södra Sandby, Magnus Rasmusson, Sjöbo
Goal: 1-0 (5) Zoran Jovanovic, 2-0 (34) Magnus Bönnemark
Homewarning: Joakim Persson, Patrick Nilsson
Home sent of: –
Homempv: Jörgen Svensson
Awaympv: Robert Pettersson
Hometeam Squad: Magnus Ringdahl

Ali Jasim
Jörgen Svensson
Niklas Hansson
Philip Brandgård

Magnus Bönnemark
Joakim Persson
Patrick Nilsson
Daniel Jovanovic

Zoran Jovanovic
Martin Prahl
Hometeam Sub: Robin Nilsson Bogdanovic (Zoran Jovanovic 60)
Ahmedin Sudic (Patrick Nilsson 64)
Viktor Larsson (Martin Prahl 80)
Michal Aksamit
Niclas Jeppson (målvakt)
Awayteam Squad: Tobias Wennergren

Per Nylander
Christian Falk
Petter Digneus
Tobias Johansson

Enver Alivodic
Andreas Wiklund
Sasa Dobric
Tom Pettersson
Robert Pettersson

Leandre Ayewubo
Awayteam Sub: Henrik Johansson (Leandre Ayewubo 77)
Johan Lilja
Michael Johansson
Pontus Öberg
Jonas Fredriksson (målvakt)