Avspark: IFK Malmö – Ängelholms FF

På söndag den 14 oktober klockan 15:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Ängelholms FF i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen

OBS! IFK Malmös startelva presenteras i en separat artikel två timmar före matchstart.

TRUPPERNA

IFK Malmö: Niclas Jeppson, Mohammed Kahidani – Philip Brandgård, Michal Aksamit, Jörgen Svensson, Niklas Hansson, Magnus Bönnemark, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Robin Nilsson Bogdanovic, Patrick Nilsson, Joakim Persson, George Safi, Martin Prahl, Dzevad Nezirevic, Ahmedin Sudic,

Ängelholms FF: Marcus Nilsson – Max Mölder, Daniel Johansson, Jakob Augustsson, Anders Friberg – Markus Holgersson, Johan Mangfors, Antonio Rojas, Johannes Bengtsson – Carl-Johan Genberg, Mattias Adelstam. Avbytare: Dino Avdic, Mario Gadza, Mattias Lagerstedt, Sebastian Hansson, David Bennhage (målvakt).

AKTUELLT

IFK Malmö: Under matchen uppe i Kristianstad så drog både högerbacken Ali Jasim och målvakten Magnus Ringdahl på sig gula kort som innebär att de är avstängda i säsongens sista match mot Ängelholms FF.

Skyttekungen Blerim Mullici har fortsatta problem med sitt lår och missar matchen. Det gör även Edis Djugumovic (knäet) och Kristoffer Bertolino (foten), som ådrog sig sina skavanker i onsdagens B-lagsmatch.

Tillbaka i truppen efter skada är däremot mittfältaren Patrick Nilsson (vaden) och mittbacken Michal Aksamit (knäet). Helt nya är målvakten Mohammed Kahidani, vänsterspelaren George Safi och anfallaren Dzevad Nezirevic. Utgår gör Viktor Larsson.

Ängelholms FF: Två ÄFF:are är iväg på landslagsuppdrag och saknas därmed mot IFK Malmö. Spelarna det rör sig om är målvakten Pär Hansson (U21) och mittfältaren Emil Salomonsson (P89). Dessutom är mittbacken Jonas Nilsson avstängd.

Sedan tidigare är Christian Augustsson (avsliten lårmuskel) och Jonas Lindh (krånglande ljumskar) borta från spel.

TRÄNARNA TYCKER

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Vi får se till att spela för vår heder och stolthet. Tyvärr kan vi bara bli fyra och då sätts stoltheten på prov hur mycket man ändå är beredd att offra sig för sina lagkamrater och den klubben man representerar.

Sedan är det alltid roligt att slå de lagen som tar klivet upp i seriesystemet. Vi har också ett facit hemma som vi inte vill förstöra och inget lag har slagit oss två gånger, så det ska inte Ängelholm heller lyckas göra.

Roar Hansen, tränare i Ängelholms FF: Huvudmålet var att gå upp, men det är klart att vi även ska försöka vinna matchen mot IFK Malmö. Lyckas vi, samtidigt som Kristianstad tar poäng av Qviding, så tar vi ju hem serien och det hade förstås inte varit fel.

Jag kan dock inte vara annat än imponerad över IFK Malmös hemmafacit med seger i tio av de tolv spelade matcherna. Så vi åker inte ner och förväntar oss något annat än att vi får riktigt varma servetter på Malmö IP.