Snygg avslutning av IFK Malmö

IFK Malmö avslutade årets fotbollssäsong i söderettan på ett övertygande sätt. Laget tog en gruvlig revansch efter förra veckans 0-4-nederlag mot Kristianstad. Den insatsen fick redan Superettanklara Ängelholms FF äta upp sedan IFK vunnit med 4-2.

Detta efter en formidabel spurt av "di gule" när laget under matchens avslutande tio minuter förvandlade 1-2-underläget till 4-2.

Innan dess hade matchen varit varit synnerligen jämn rent spelmässigt. Den första halvleken såg länge ut att sluta mållös. Men i den 44:e minuten gav gästernas notoriske skytt, Calle Genberg, ÄFF ledningen med 1-0.

I den andra halvlekens inledning skaffade sig gästerna ett skenbart grepp med ett större bollinnehav. IFK var dock hela tiden farliga med sina snabba omställningar.

En sådan resulterade i den 61:e minuten när Magnus Bönnemark slet sig loss på sin högerkant och måttade et perfekt inlägg till Jörgen Svensson som från nära håll säkert "knoppade" in kvitteringen, 1-1.

Ängelholm, som i händelse av att Qviding förlorat mot Kristianstad samtidigt som laget själv vann vunnit serien, tog sedan ledningen på nytt. Närmare bestämt i den 76:e minuten. Detta efter en hörna. Bollen letade sig till Calle Genberg, som ganska ostört kunde nicka in gästernas ledningsmål.

Där tog dock gästfriheten slut från IFK:s sida. "Di gules" avslutande tio minuter var något av det bästa laget presterat den här säsongen. Tre snabba mål, och vilka fullträffar sedan.

Kivitteringen, 2-2, kom i den 83:e minuten när en av planens förgrundsfigurer Zoran Jovanovic frispelat inhopparen Martin Prahl som iskallat rullade in bollen intill ÄFF-målvaktens vänstra stolpe.

Frågan var dock om inte 3-2-målet var matchens snyggaste. En underbar crossboll från Daniel Jovanovic letade sig fram till Zoran Jovanovic som hittade en framstörtande Ahmedin Sudic som i det närmaste hade öppet mål.

En fullträff som var hämtad från instruktionsboken och fick den förre IFK-spelaren Ulf Larsson att ta upp en spontan applåd på läktaren.

Som om det inte skulle vara nog lobbade Magnus Bönnemark in 4-2 på stopptid efter framspelning av Patrick Nilsson. Därmed kapitulerade ÄFF-skutan totalt.

Gästernas Max Möller drabbades av en utvisning när han kom sent in i situationen i samband med 3-2-målet. I övrigt var det juste match.

IFK:s tränare Jonas Danielsson, som med stor sannolikhet fortsätter tillsammans med parhästen Jimmi Olsson nästa säsong, var självklart nöjd med säsongsavslutningen.

– Verkligen. Det här var ett perfekt avslut på en till stora delar lyckad säsong. Vi var med och stred om en plas i superettan ganska långt in på hösten. Starkt med tanke på att vi var nykomling. Så både jag och Jimmi har all anledning att vara nöjda med det här fotbollsåret.

I IFK gjorde George Safi A-lagsdebut som vänsteryttermittfältare.

– George gjorde bra ifrån sig även om han vägde aningen lätt i närkamperna. Men det är sådant som kommer, betygsatte Jonas.

I IFK blev Zoran Jovanovic utsedd till matchens lirare. Ett klokt val. Där fanns dock fler värda ett omnämnande.

Magnus Bönnemark gjorde på nytt en homogen insats, speciellt under den andra halvleken. Därutöver svarade Patrick Nilsson och Martin Prahl för pigga inhopp och bidrog med att matchen svängde över till IFK:s fördel.

Text: Stefan Hegenius

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: ÄNGELHOLMS FF
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 4-2
Arena: Malmö IP
Crowd: 288
Referee: Martin Olsson, Karlskrona, Jonas Ljungberg, Landskrona, Magnus Hansson, Lund
Goal: 0-1 (44) Carl-Johan Genberg, 1-1 (61) Jörgen Svensson, 1-2 (76) Carl-Johan Genberg, 2-2 (83) Martin Prahl, 3-2 (90) Ahmedin Sudic, 4-2 (90+3) Magnus Bönnemark
Homewarning: Zoran Jovanovic
Home sent of: –
Homempv: Zoran Jovanovic
Awaympv: Carl-Johan Genberg
Hometeam Squad: Niclas Jeppson

Philip Brandgård
Michal Aksamit
Niklas Hansson
Ahmedin Sudic

Magnus Bönnemark
Joakim Persson
Zoran Jovanovic
George Safi

Jörgen Svensson
Daniel Jovanovic
Hometeam Sub: Patrick Nilsson (George Safi 55)
Martin Prahl (Michal Aksamit 79)
Dzevad Nezirevic (Ahmedin Sudic 90+2)
Robin Nilsson Bogdanovic
Mohammed Kahidani (målvakt)
Awayteam Squad: Marcus Nilsson

Max Mölder
Daniel Johansson
Jakob Augustsson
Markus Holgersson

Mattias Lagerstedt
Johan Mangfors
Antonio Rojas
Johannes Bengtsson

Mattias Adelstam
Carl-Johan Genberg
Awayteam Sub: Dino Avdic (Mattias Lagerstedt 87)
Anders Friberg
Mario Gadza
Sebastian Hansson
David Bennhage (målvakt)