P94 segrade i Oxie IF Cup

IFK Malmös P94 hade inga problem med att leva upp till favoritskapet i säsongens första inomhusturnering, Oxie IF Cup. "Gulingarnas" förstalag gick hela vägen efter att i finalen ha besegrat Åkarps IF med 2-0.

Mats Linde, lagledare för IFK Malmös P94:

Tidig uppstigning för samling redan klockan 07:00 på söndag morgon. Viss oro fanns för att inte alla hade kommit ihåg att skruva tillbaka klockan en timme på grund av övergången till vintertid, men alla dök upp i tid. Vissa piggare än andra…

Rörsjöstaden 2 stod som första motståndare för lag 1. I första matchminuten visade Vladimir Cvjetkovic var skåpet skulle stå genom att dundra upp bollen i nättaket bakom målvakten i Rörsjöstaden.

IFK Malmö dominerade matchbilden totalt med ett rörligt och varierat passningsspel och segern kändes kassaskåpssäker. I tionde minuten smekte Ljeutrim Peci in tvåan och i sista skälvande matchminuten satte Dino Heldic 3-0-målet.

Arrangerande Oxie IF:s förstalag var nästa motståndare. Om det var av artighet mot värdarna vet ingen, men redan i inledningsminuten bjöd "di gule" på ett mål. Ännu en gång klev Vladimir Cvjetkovic upp och kvitterade Oxies ledning i åttonde minuten.

Matchen slutade 1-1 trots ett spelmässigt övertag, men det är en match som inte lär gå till historien. Jag har sett Ingmar Bergman-filmer som har varit mer underhållande. Men visst, en poäng är inte att förakta!

Sista gruppspelsmatchen spelades mot BK Vången, även det ett lag från Oxie. Det blev ännu en uppvisning av "di gule" (för dagen svarta) och 2-0-segern kändes hur välmotiverad som helst.

Lika välmotiverat var däremot INTE det röda kort Mikael Szurpita fick i slutsekunderna. Han klev utanför straffområdet för att täcka upp och motståndaren sköt bollen på Mickes händer. Horribel utvisning och en matchs avstängning för Micke.

Semifinalen gick mot Husie som har ett starkt lag och ett antal timmars inomhusträning bakom sig. De spelade oerhört välorganiserat om än förutsägbart. Backarna spelade upp bollen mitt i banan till en väntande gröntröja som skarvade vidare till mötande lagkamrater.

IFK Malmös spelidé är annorlunda och bygger på att alla spelare skall kunna "göra sin gubbe" genom att utmana och rycka förbi.

Det visade sig vara ett vinnande koncept och trots att målvakten Mikael Szurpita var avstängd bärgades finalplatsen genom mål av Ljeutrim Peci och Amko Alic. Tack till Kevin Weclewicz som ställde upp som målvakt!

Finaldags och på andra planhalvan stod Åkarp. Det blev aldrig riktigt spännande eftersom IFK var alldeles för överlägsna. Stundtals var det stor show av ”di gule” och segern med 2-0 var faktiskt i underkant.

Skyttekung i IFK Malmö med fyra mål och dessutom vald till finalens lirare blev Ljeutrim "Trimi" Peci.

Andralaget fick Vellinge som motståndare i första matchen. Trots att man fått en timmes extra sömn verkade det inte som att alla hade klivit ur pyjamasen.

Efter två minuter ledde Vellinge med 2-0. I fjärde minuten punkterade man matchen genom att retfullt enkelt rulla in 3-0. Att Emil Linde reducerade hjälpte inte. I den sista minuten fastställde Vellinge slutresultatet till 4-1.

Lag 2 hade som främsta uppgift att återupprätta sin heder i den andra matchen mot Västra Ingelstad.

De ställde upp med ett väldigt fysiskt lag med bland annat en back som på ett par minuter lyckades spräcka läppen på Mustafa Alaibi och nästan skicka upp Emil Linde i en basketkorg efter en kapning. Det borde ha varit rött kort, men domaren blundade.

Jones Ahmad dödade lyckligtvis matchen med två distinkta avslut som resulterade i mål. Noterbart var därför att inte en enda av anfallarna i laget hade gjort mål efter 26 minuters spel i turneringen.

Avslutningsmatchen i cupen spelades mot Oxie 2. Det var inget snack om vem som var bästa laget. IFK rullade enkelt ut ett blekt Oxie som mest tycktes lida i sin väntan på slutsignalen. Efter 13 minuters spel mot ett mål slutade matchen med 5-0 till IFK.

Det var förstås lite trist att åka ur en turnering efter bara ha förlorat en match och med en målskillnad på 8-4. Men det straffar sig att inte vara vakna när matcherna börjar.

Gruppspel

Grupp B

IFK Malmö 1 – Rörsjöstadens IF 2 3-0
Mål: 1-0 (1) Vladimir Cvjetkovic, 2-0 (10) Ljeutrim Peci, 3-0 (13) Dino Heldic
Varningar:

IFK Malmö 1 – Oxie IF 1 1-1
Mål 0-1 (1) N.N, 1-1 (8) Vladimir Cvjetkovic
Varningar:

BK Vången – IFK Malmö 1 0-2
Mål: 0-1 (8) Kevin Weclewicz, 0-2 (12) Ljeutrim Peci
Varningar:
Utvisningar: Mikael Szurpita (IFK)

Grupp D

Vellinge IF 1 – IFK Malmö 2 4-1
Mål: 1-0 (2) N.N, 2-0 (2) N.N, 3-0 (4) N.N, 3-1 (5) Emil Linde, 4-1 (13) N.N.
Varningar:

Västra Ingelstad IS – IFK Malmö 2 0-2
Mål: 0-1 (2) Jones Ahmad, 0-2 (5) Jones Ahmad
Varningar:

IFK Malmö 2 – Oxie IF 2 5-0
Mål: 1-0 (3) Blend Faniq, 2-0 (8) Youssef Fakhro, 3-0 (9) Wisam Elhabet, 4-0 (9) Wisam Elhabet, 5-0 (12) Jones Ahmad
Varningar: Blend Faniq (IFK)

Slutspel

Semifinal

Husie IF 1 – IFK Malmö 1 0-2
Mål: 0-1 (8) Ljeutrim Peci, 0-2 (14) Amko Alic
Varningar:

Final

IFK Malmö 1 – Åkarps IF 2-0
Mål: 1-0 (6) Ljeutrim Peci, 2-0 (10) Kevin Weclewicz
Varningar:

IFK MALMÖ 1

Mikael Szurpita

Vladimir Cvjetkovic
Amko Alic
Hamlet Svedin
Kevin Weclewicz
Dino Heldic
Leonardo Södergren
Ljeutrim Peci
Mahmod Iskandarani

IFK MALMÖ 2

Haris Hakimi

Wisam Elhabet
Blend Faniq
Youssef Fakhro
Viktor Skara
Jones Ahmad
Hassan Samiei
Mustafa Alaibi
Emil Linde