IFK Malmös P94 hade inga problem med att leva upp till favoritskapet i sĂ€songens första inomhusturnering, Oxie IF Cup. "Gulingarnas" förstalag gick hela vĂ€gen efter att i finalen ha besegrat Åkarps IF med 2-0.

Mats Linde, lagledare för IFK Malmös P94:

Tidig uppstigning för samling redan klockan 07:00 pĂ„ söndag morgon. Viss oro fanns för att inte alla hade kommit ihĂ„g att skruva tillbaka klockan en timme pĂ„ grund av övergĂ„ngen till vintertid, men alla dök upp i tid. Vissa piggare Ă€n andra…

Rörsjöstaden 2 stod som första motstÄndare för lag 1. I första matchminuten visade Vladimir Cvjetkovic var skÄpet skulle stÄ genom att dundra upp bollen i nÀttaket bakom mÄlvakten i Rörsjöstaden.

IFK Malmö dominerade matchbilden totalt med ett rörligt och varierat passningsspel och segern kÀndes kassaskÄpssÀker. I tionde minuten smekte Ljeutrim Peci in tvÄan och i sista skÀlvande matchminuten satte Dino Heldic 3-0-mÄlet.

Arrangerande Oxie IF:s förstalag var nĂ€sta motstĂ„ndare. Om det var av artighet mot vĂ€rdarna vet ingen, men redan i inledningsminuten bjöd "di gule" pĂ„ ett mĂ„l. Ännu en gĂ„ng klev Vladimir Cvjetkovic upp och kvitterade Oxies ledning i Ă„ttonde minuten.

Matchen slutade 1-1 trots ett spelmÀssigt övertag, men det Àr en match som inte lÀr gÄ till historien. Jag har sett Ingmar Bergman-filmer som har varit mer underhÄllande. Men visst, en poÀng Àr inte att förakta!

Sista gruppspelsmatchen spelades mot BK VÄngen, Àven det ett lag frÄn Oxie. Det blev Ànnu en uppvisning av "di gule" (för dagen svarta) och 2-0-segern kÀndes hur vÀlmotiverad som helst.

Lika vÀlmotiverat var dÀremot INTE det röda kort Mikael Szurpita fick i slutsekunderna. Han klev utanför straffomrÄdet för att tÀcka upp och motstÄndaren sköt bollen pÄ Mickes hÀnder. Horribel utvisning och en matchs avstÀngning för Micke.

Semifinalen gick mot Husie som har ett starkt lag och ett antal timmars inomhustrÀning bakom sig. De spelade oerhört vÀlorganiserat om Àn förutsÀgbart. Backarna spelade upp bollen mitt i banan till en vÀntande gröntröja som skarvade vidare till mötande lagkamrater.

IFK Malmös spelidé Àr annorlunda och bygger pÄ att alla spelare skall kunna "göra sin gubbe" genom att utmana och rycka förbi.

Det visade sig vara ett vinnande koncept och trots att mÄlvakten Mikael Szurpita var avstÀngd bÀrgades finalplatsen genom mÄl av Ljeutrim Peci och Amko Alic. Tack till Kevin Weclewicz som stÀllde upp som mÄlvakt!

Finaldags och pĂ„ andra planhalvan stod Åkarp. Det blev aldrig riktigt spĂ€nnande eftersom IFK var alldeles för överlĂ€gsna. Stundtals var det stor show av ”di gule” och segern med 2-0 var faktiskt i underkant.

Skyttekung i IFK Malmö med fyra mÄl och dessutom vald till finalens lirare blev Ljeutrim "Trimi" Peci.

Andralaget fick Vellinge som motstÄndare i första matchen. Trots att man fÄtt en timmes extra sömn verkade det inte som att alla hade klivit ur pyjamasen.

Efter tvÄ minuter ledde Vellinge med 2-0. I fjÀrde minuten punkterade man matchen genom att retfullt enkelt rulla in 3-0. Att Emil Linde reducerade hjÀlpte inte. I den sista minuten faststÀllde Vellinge slutresultatet till 4-1.

Lag 2 hade som frÀmsta uppgift att ÄterupprÀtta sin heder i den andra matchen mot VÀstra Ingelstad.

De stÀllde upp med ett vÀldigt fysiskt lag med bland annat en back som pÄ ett par minuter lyckades sprÀcka lÀppen pÄ Mustafa Alaibi och nÀstan skicka upp Emil Linde i en basketkorg efter en kapning. Det borde ha varit rött kort, men domaren blundade.

Jones Ahmad dödade lyckligtvis matchen med tvÄ distinkta avslut som resulterade i mÄl. Noterbart var dÀrför att inte en enda av anfallarna i laget hade gjort mÄl efter 26 minuters spel i turneringen.

Avslutningsmatchen i cupen spelades mot Oxie 2. Det var inget snack om vem som var bÀsta laget. IFK rullade enkelt ut ett blekt Oxie som mest tycktes lida i sin vÀntan pÄ slutsignalen. Efter 13 minuters spel mot ett mÄl slutade matchen med 5-0 till IFK.

Det var förstÄs lite trist att Äka ur en turnering efter bara ha förlorat en match och med en mÄlskillnad pÄ 8-4. Men det straffar sig att inte vara vakna nÀr matcherna börjar.

Gruppspel

Grupp B

IFK Malmö 1 – Rörsjöstadens IF 2 3-0
MĂ„l: 1-0 (1) Vladimir Cvjetkovic, 2-0 (10) Ljeutrim Peci, 3-0 (13) Dino Heldic
Varningar:

IFK Malmö 1 – Oxie IF 1 1-1
MĂ„l 0-1 (1) N.N, 1-1 (8) Vladimir Cvjetkovic
Varningar:

BK VĂ„ngen – IFK Malmö 1 0-2
MĂ„l: 0-1 (8) Kevin Weclewicz, 0-2 (12) Ljeutrim Peci
Varningar:
Utvisningar: Mikael Szurpita (IFK)

Grupp D

Vellinge IF 1 – IFK Malmö 2 4-1
MĂ„l: 1-0 (2) N.N, 2-0 (2) N.N, 3-0 (4) N.N, 3-1 (5) Emil Linde, 4-1 (13) N.N.
Varningar:

VĂ€stra Ingelstad IS – IFK Malmö 2 0-2
MĂ„l: 0-1 (2) Jones Ahmad, 0-2 (5) Jones Ahmad
Varningar:

IFK Malmö 2 – Oxie IF 2 5-0
MĂ„l: 1-0 (3) Blend Faniq, 2-0 (8) Youssef Fakhro, 3-0 (9) Wisam Elhabet, 4-0 (9) Wisam Elhabet, 5-0 (12) Jones Ahmad
Varningar: Blend Faniq (IFK)

Slutspel

Semifinal

Husie IF 1 – IFK Malmö 1 0-2
MĂ„l: 0-1 (8) Ljeutrim Peci, 0-2 (14) Amko Alic
Varningar:

Final

IFK Malmö 1 – Åkarps IF 2-0
MĂ„l: 1-0 (6) Ljeutrim Peci, 2-0 (10) Kevin Weclewicz
Varningar:

IFK MALMÖ 1

Mikael Szurpita

Vladimir Cvjetkovic
Amko Alic
Hamlet Svedin
Kevin Weclewicz
Dino Heldic
Leonardo Södergren
Ljeutrim Peci
Mahmod Iskandarani

IFK MALMÖ 2

Haris Hakimi

Wisam Elhabet
Blend Faniq
Youssef Fakhro
Viktor Skara
Jones Ahmad
Hassan Samiei
Mustafa Alaibi
Emil Linde