P94 lätt till semifinal i Åshöjden

Sju gjorda mål och noll insläppta säger det mesta. IFK Malmös P94 vann på fredagen enkelt sina tre matcher i Åshöjden indoors gruppspel och avancerade därmed till söndagens slutspel i Stadium Arena.

Patrik och Daniel Anderssons moderklubb, Bjärreds IF, var vår första motståndare. Vi hade total kontroll över matchen trots att vi stundtals hade ett virrigt positionsspel och en taskig inställning. En viss oro infann sig dock då vi inte skapade några heta chanser.

Därför kändes det skönt när Ljeutrim Peci rullade in det första målet. Ett par minuter senare stängde Mustafa Alaibi matchen efter en närkamp med målvakten, 2-0 och en match vi helst vill glömma var slut.

Matchen mot Kvarnby var en promenadseger, 4-0. "Di gule" var alltför överlägset för att det skulle bli riktigt spännande. IFK;arna rullade enkelt ut kvarnbyiterna på det pelletsbeströdda konstgräset och det var en enorm skillnad på tempot i de två lagen.

Det syns att det är tuff konkurrens i truppen. Ofta är det tuffare motstånd på träning än i match, något som gör att spelarna tvingas hålla en hög intensitet på alla träningar, vilket få lag kan matcha.

Visa av erfarenheten från tidigare skräckupplevelser mot IFK backade Åkarp hem med hela sitt lag. "Di gule" hade ett stort psykologiskt överläge innan matchen eftersom Åkarp alltid har haft svårt för IFK Malmös 94:or. 1-0 var ett resultat i underkant.

– Jag tror att Åkarp fick låna bollen i totalt 17 sekunder under hela matchen. De få gånger vi förlorade bollen återerövrade vi den direkt. Ett säkert positionsspel och ett vårdat passningsspel var nyckeln till spelövertaget, sade tränaren Samer Ali.

– Dessutom visade spelarna vilken enormt fin teknik de besitter. Trots till synes trängda lägen tog de sig ur de svåra situationerna med en fint eller en tempoväxling som trollade bort Åkarpsspelarna.

– Det måste vara knäckande att jaga boll i 13 minuter utan att få känna på den. 1-0 var inte rättvisande för matchbilden, men vadå, vi vann och är klara för slutspel.

Summering av gruppspelet: Sju gjorda mål och noll insläppta säger det mesta. Skotten mot Mikael Szurpita denna fredagskväll var lätträknade trots att spelet inte var bländande i alla matcher.

Det får ses som ett kvitto på att den så kallade lägstanivån är hög, vilket ofta kännetecknar ett framgångsrikt lag och därför ser vi fram emot mot söndagens slutspel i fräscha Stadium Arena.

Gruppspel

Grupp A

IFK Malmö – Bjärreds IF 1 2-0
Mål: 1-0 (8) Ljeutrim Peci, 2-0 (11) Mustafa Alaibi
Varningar:

Kvarnby IK 1 – IFK Malmö 0-4
Mål: 0-1 (4) Dino Heldic, 0-2 (5) Ljeutrim Peci, 0-3 (9) Kevin Weclewicz, 0-4 (12) Jones Ahmad
Varningar:

Åkarps IF 1 – IFK Malmö 0-1
Mål: 0-1 (6) Kevin Weclewicz
Varningar:

IFK MALMÖ

Mikael Szurpita

Wisam Elhabet
Vladimir Cvjetkovic
Liridon Capric
Kevin Weclewicz
Dino Heldic
Mustafa Alaibi
Jones Ahmad
Leonardo Södergren
Youssef Fakhro
Hamlet Svedin
Ljeutrim Peci