P94 tog hem Åshöjden indoor

Efter att ha gått obesegrade genom gruppspelet gick "di gules" P94 även genom slutspelet i samma stil. Två uddamålssegrar mot Klågerups GIF i semifinalen och senare mot Limhamn/Bunkeflo i finalen gav pokalen och slutsegern i Åshöjden indoor till IFK Malmö.

Med tanke på fredagens grandiosa insats där Mikael Szurpita på grund av överlägsenheten understundom fick torgskräck i IFK-målet, var förhoppningarna stora inför söndagens finalspel i Stadium Arena. Det skulle visa sig att förhoppningarna kom att infrias med råge.

I semifinalen väntade Klågerups GIF som hade imponerat tidigare i turneringen.

– Det kändes som att matchen mot Klågerup var den moraliska finalen. Mycket riktigt blev matchen precis så jämn som vi hade väntat. Tyvärr lyckades vi inte avgöra matchen som vi önskade, sade tränaren Samer Ali.

Efter full tid stod det 0-0. Enligt reglerna plockades en spelare från varje lag ut för att lättare få till ett utslagsgivande mål.

Denna åtgärd hjälpte inte och ytterligare en spelare från vardera lag togs av planen. Ställningskriget höll i sig och det krävdes ytterligare en decimering av spelarna innan avgörandet föll.

I spel tre mot tre lyckades IFK Malmö erövra bollen. I samma moment snubblade en Klågerupsspelare till och det gav "di gule" ett ypperligt kontringsläge. Detta utnyttjade man på bästa sätt.

Jones Ahmad lurade en hjälplös motståndarmålvakt och hittade sin gule kollega, Ljeutrim Peci, som retfullt enkelt rullade in bollen i tomt mål.

Vild glädje i det gula lägret och TV-pucksscener på konstgräset. Ännu en final väntade vilket börjar bli en trevlig vana för de gula 94:orna. Detta var fjärde finalplatsen i år på lika många turneringar.

Motståndaren från MM-finalen, Limhamn/Bunkeflo, väntade på andra sidan mittlinjen i finalen. Från första spark visade IFK Malmö att den förra segern inte var någon tillfällighet.

– När vi mötte Limhamn/Bunkeflo i MM-finalen var vi totalt överlägsna i första halvlek. Dum som jag var bytade jag ut hela mittfältet i halvlek och bjöd in dem i matchen. Idag ville jag inte göra om samma misstag. Även en tjurskalle som jag kan tydligen lära sig av sina misstag, skojade en nöjd Samer Ali.

IFK Malmö ägde matchen totalt och spelade ut sina motståndare efter noter. I tredje minuten visade den notoriske målskytten Ljeutrim Peci varför han är fruktad av sina motspelare och älskad av sina lagkamrater. 1-0 och även målmässigt överläge i matchen.

– Vi ägde matchen och borde ha gjort fler mål på alla chanser vi skapade. De fick till ett enda avslut under hela matchen. Avslut och avslut, det var ett skott från halva plan som letade sig ner i Mickes straffområde, konstaterade guldmakaren Samer Ali avslutningsvis.

Ännu en framgångsrik turneringshelg till ända. Nio gjorda mål och noll insläppta säger en hel del om kvalitén på laget. Starkt jobbat!

Slutspel

Semifinal

IFK Malmö – Klågerups GIF 1-0 efter förlängning (0-0)
Mål: 1-0 (19) Ljeutrim Peci
Varningar:

Final

IFK Malmö – Limhamn/Bunkeflo 1 1-0
Mål: 1-0 (3) Ljeutrim Peci
Varningar:

IFK MALMÖ

Mikael Szurpita

Wisam Elhabet
Vladimir Cvjetkovic
Liridon Capric
Kevin Weclewicz
Dino Heldic
Mustafa Alaibi
Jones Ahmad
Mahmod Iskandarani
Hamlet Svedin
Ljeutrim Peci

FOTNOT. I det segrande laget ingick även Leonardo Södergren och Youssef Fakhro som fick avstå från slutspelet på grund av skador.