P94-1 tog sig till kvartsfinal

IFK Malmös P94-1 är klart för kvartsfinal i Olympic Cup efter två segrar och en oavgjord match i gruppspelet. Däremot gick inte "di gules" andralag vidare. Uddamålsförlusten mot Limhamn/Bunkeflo skulle visa sig bli ödesdiger.

Lottningen såg på förhand respektingivande ut. Men fyllda av självförtroende efter två guld och ett silver efter säsongens tidigare tre inomhuscuper verkar "di gules" förstalag inte låta sig skrämmas så lätt.

Husie 2 som stod som dagens första motståndare gavs inte en chans att komma in i matchen.

Efter sju minuter slog vänsterfotade Kevin Weclewicz in 1-0 och angav tonen för matchen. Minuten senare visade Dino Heldic varför han utsågs till bäste spelare i Åshöjden Indoor när han slog in 2-0 till IFK Malmö.

– Vi har den klart bredaste truppen i stan. Trots att Blend Faniq, Youssef Fakhro, Emil Linde och Mustafa Alaibi inte fanns tillgängliga för spel idag mönstrade vi ändå två riktigt bra lag. Vi är inte beroende av enstaka fixstjärnor.

– Den 94:a som spelar i gul tröja håller väldigt hög klass oavsett vilken siffra han har på ryggen, sade en stolt Samer Ali, tränare för laget.

Trots, eller kanske på grund av det stora självförtroendet slutade IFK spela fotboll efter tio minuter.

Man släppte in Husie i matchen alldeles för lätt. När "di gule" dessutom bjöd Husie på två frisparkar i farliga lägen var utgången given. Två Husiemål senare blåste domaren av matchen och oavgjort var ett faktum.

Nästa motståndare var Kulladals FF 2. Om matchen är inte så mycket att säga. Den slutade med tennissiffrorna 6-0 till IFK efter en fullständig utskåpning. Man gjorde mål varannan minut. Hade matchen varat i 90 minuter hade således de gula segersiffrorna skrivits till kusliga 45-0.

Höllvikens GIF hade tidigare i gruppspelet spelat oavgjort mot Husie. Detta faktum verkade inte imponera på IFK. Inspirerade av de tidigare tennissiffrorna följde man upp 6-0-viktorian från Kulladalsmatchen med en 6-1-seger mot näsetborna. 2-0 i set i gruppspelet och en kvartsfinal på lut.

Faktumet sex mål och sex olika målskyttar är ett kvitto på att bredden håller spetskompetens.

Andralaget ställdes mot Limhamn/Bunkeflos förstalag i turneringens ingress. Trots en heroisk insats mot vice Malmömästarna fick man inkassera en 1-2-förlust. Den knappa förlusten skulle visa sig vara ödesdiger.

Zebrorna från Rörsjöstaden var dagens andra motståndare. Trots det spelmässiga övertaget väntade "di gule" med att avgöra matchen. Matchens sista spark av Leonardo Södergren skänkte dock segern till IFK Malmös andralag.

– Vi ville bjuda publiken i Kombihallen på lite spänning. Hade vi velat hade vi avgjort tidigare, skämtade assisterande tränaren Hicham Ali, lillebror till huvudtränaren Samer Ali. Två bröder med ett syfte, att vinna.

I gruppspelets epilog möttes två andralag. Interkopiorna Lilla Torg FF stod för motståndet. De blåsvartrandiga motståndarna höll emot bra och föll med flaggan i topp trots att man förlorade med 1-2. Två backar; Amko Alic och Wisam Elhabet svarade för den gula målproduktionen.

Tyvärr räckte de sex poängen i gruppspelet inte till avancemang för andralaget utan man tvingades lämna turneringen redan efter tre spelade matcher.

Gruppspel

Grupp 3

IFK Malmö 2 – Limhamn/Bunkeflo 1 1-2
Mål: Mahmod Iskandarani (IFK)
Varningar:

Rörsjöstadens IF 1 – IFK Malmö 2 0-1
Mål: 0-1 (13) Leonardo Södergren
Varningar: Viktor Skara (IFK)

IFK Malmö 2 – Lilla Torg FF 2 2-1
Mål: Amko Alic, Wisam Elhabet (IFK)
Varningar:

Grupp 5

IFK Malmö 1 – Husie IF 2 2-2
Mål: 1-0 (7) Kevin Weclewicz, 2-0 (8) Dino Heldic, 2-1 (12) N.N, 2-2 (13 N.N
Varningar:

Kulladals FF 2 – IFK Malmö 1 0-6
Mål: 0-1 (3) Dino Heldic, 0-2 (5) Ljeutrim Peci, 0-3 (8) Jones Ahmad, 0-4 (9) Dino Heldic, 0-5 (12) Kevin Weclewicz, 0-6 (13) Ljeutrim Peci
Varningar:

IFK Malmö 1 – Höllvikens GIF 6-1
Mål: 1-0 (5) Jones Ahmad, 1-1 (6) N.N, 2-1 (7) Kevin Weclewicz, 3-1 (7) Mouhammed Dhaini, 4-1 (8) Hamlet Svedin, 5-1 (9) Dino Heldic, 6-1 (13) Ljeutrim Peci
Varningar:

IFK MALMÖ 1

Mikael Szurpita

Jones Ahmad
Vladimir Cvjetkovic
Kevin Weclewicz
Dino Heldic
Ljeutrim Peci
Hamlet Svedin
Mouhammed Dhaini

IFK MALMÖ 2

Haris Hakimi

Hassan Samiei
Wisam Elhabet
Leonardo Södergren
Amko Alic
Viktor Skara
Liridon Capric
Mahmod Iskandarani
Mohamed Bekar