Flera glädjeämnen i gul testmatch

Nära nollstrecket och sent i november månad. Det verkade dock inte på något sätt störa de testande spelarna i division 1-klubben IFK Malmö som på torsdagen visade framfötterna när Höllvikens GIF från tvåan besegrades med 2-1 (0-0).

– Det var över förväntan för att vara november. Många spelare gav ett piggt intryck och samtliga får också chansen att fortsätta träna med oss i nästa vecka, sade Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Eftersom både högerbacken Dan Mårtensson och Ivan Milosevic hade hunnit skriva på för IFK Malmö före avspark blev det i slutändan bara fyra testande spelare.

Tre av de fyra spelarna, innermittfältaren Tobias Liljewall, Vintrie IK, vänsterbacken Joakim Svensson, Tomelilla IF, samt yttermittfältaren Mattias Nordgren, GIF Nike, hann verkligen visa vad de går för.

– Särskilt Tobias Liljewall övertygade på mig och till viss del även Joakim Svensson. Sedan är det förstås inte bara den här matchen, utan även träningarna som ska göra att vi kan bilda oss en uppfattning, betonade Jonas Danielsson.

Målvakten Niklas Uddenäs, Kirseberg IF, fick däremot inte vara särskilt länge på planen. En rejäl smäll mot huvudet tvingade honom att utgå i ett tidigt skede av matchen.

– Vad jag förstod åkte en tand av och han blev helt groggy. Hans insats kan vi därför inte alls bedöma utan vi får titta extra mycket på honom under den kommande veckan, konstaterade IFK-tränaren Jonas Danielsson.

De gula målen gjordes av de tidigare U-lagsspelarna Dzevad Nezirevic och George Safi. Numera tillhör dock båda A-laget efter att ha skrivit på varsitt treårskontrakt. Det har även försvararen Kristoffer Bertolino gjort.

Höllvikens GIF – IFK Malmö 1-2 (0-0)

Arena: Höllvikens IP, konstgräs
Mål: 1-1 Dzevad Nezirevic, 1-2 George Safi

IFK MALMÖ (4-4-2)

Niklas Uddenäs

Dan Mårtensson
Ahmedin Sudic
Ivan Milosevic
Joakim Svensson

George Safi
Ahmed Tamim
Kristoffer Bertolino
Mattias Nordgren

Dzevad Nezirevic
Blerim Mullici

Avbytare

Magnus Ringdahl (målvakt, Niklas Uddenäs)
Michal Aksamit (Ahmed Tamim)
Srdjan Remetic (Ahmedin Sudic)
Tobias Liljewall (Dan Mårtensson)
Viktor Larsson (Blerim Mullici)