Ny seger för P94 – men bara i B-slutspelet

IFK Malmös P94 som tidigare under inomhussäsongen varit rena segermaskinen, fick nöja sig med en seger i B-slutspelet av Öresundsbro Indoor Cup. Efter en snöplig uddamålsförlust mot spöket Kullavägens BK grusades drömmarna om A-slutspel.

I gruppspelets första match stod arrangerande Limhamn/Bunkeflo för motståndet. De besegrades relativt enkelt med 3-0. Men det skulle visa sig att motståndet skulle bli svårare längre fram i turneringen.

Åkarps IF som man stött på tidigare och konsekvent besegrat stod på tur. Milankopiorna från Åkarp lyckades inte heller denna gången besegra IFK Malmö, även om det var nära. Matchen slutade oavgjord, 1-1.

"Spöket från McDonald´s Cup" dök upp i Stadium Arena i skepnad av Kullavägen och revansch var ämnet för matchen. Men ännu en gång drog "di gule" det kortaste strået, om än med uddamålet och ännu en förlust var ett faktum.

I gruppspelets epilog besegrades Svedala enkelt med betryggande 5-1 och en slutspelsplats var säkrad, dessvärre i det för IFK Malmö oattraktiva B-slutspelet.

– Det märktes att vi har spelat många cuper på kort tid. När vi dessutom har vanan att gå till final varje gång blir det många matcher och långa dagar i turneringarna.

– Redan innan den första matchen syntes det på killarna att de inte var riktigt sugna och då räcker det inte hela vägen i den här tuffa konkurrensen, analyserade Samer Ali, tränare i IFK Malmö.

Dock tog "di gule" sitt ansvar och gjorde det bästa av situationen. Man gick obesegrade genom B-slutspelet, även om förlusten stod på lut mot Helsingborgs Södra, där det krävdes sudden death för att skilja lagen åt.

I finalen var det inget snack om saken. Svedala IF fick för andra gången denna lördag smaka på den gula beska medicinen och gå av planen med en tung 1-8-förlust i bagaget.

– Nu skall det bli skönt att spela elvamannafotboll nästa helg. Även om det är kul att spela inomhus, är det utomhussäsongen och spel på stor plan som är det viktiga och det vi fokuserar på, avrundade en trots allt, inte alltför missnöjd Samer Ali.

Gruppspel

Grupp B

Limhamn/Bunkeflo 2 – IFK Malmö 0-3
Mål: Dino Heldic, Jones Ahmad, Kevin Weclewicz (IFK)
Varningar:

IFK Malmö – Åkarps IF 1-1
Mål: Dino Heldic (IFK)
Varningar:

IFK Malmö – Kullavägens BK 1-2
Mål: Mustafa Alaibi (IFK)
Varningar:

IFK Malmö – Svedala IF 5-1
Mål: Ljeutrim Peci 2, Hassan Samiei, Kevin Weclevicz, Vladimir Cvjetkovic (IFK)
Varningar:

B-slutspel

Kvartsfinal

IFK Malmö – Helsingborgs Södra BIS 5-4 efter förlängning (4-4)
Mål: Kevin Weclewicz 2, Dino Heldic, Jones Ahmad, Vladimir Cvjetkovic (IFK)
Varningar:

Semifinal

IFK Malmö – Vellinge IF 3-2
Mål: Dino Heldic, Kevin Weclevicz, Vladimir Cvjetkovic (IFK)
Varningar:

Final

Svedala IF – IFK Malmö 1-8
Mål: Dino Heldic 2, Kevin Weclevicz 2, Jones Ahmad, Ljeutrim Peci, Mustafa Alaibi, Vladimir Cvjetkovic (IFK)
Varningar:

IFK MALMÖ

Mikael Szurpita

Vladimir Cvjetkovic
Jones Ahmad
Hassan Samiei
Leonardo Södergren
Ljeutrim Peci
Kevin Weclewicz
Dino Heldic
Mustafa Alaibi