P94 besegrade Åkarps IF

Efter fyra inomhuscuper beträdde IFK Malmös 94:or en elvamannaplan för första gången på länge. Åkarps IF fick lida för att killarna var ordentligt spelsugna. "Di gule" vann med 3-1 efter ha haft ett massivt grepp om spelet under matchens samtliga 60 minuter.

Redan under matchinledningen kopplade "gulingarna" greppet om matchen. I tredje minuten avancerade Blend Faniq fram med bollen och avslutade med ett distinkt skott långt utifrån som blev för svårt för Åkarpsmålvakten. 1-0 och en smakstart på matchen.

– Innan matchen hade vi pratat om att hålla ett högt tempo och att ständigt utmana våra motståndare för att komma framåt på planen. Den strategin satte press på Åkarp och vi kopplade snabbt ett bastant grepp om matchen.

– När dessutom backarna vågade vända på spelet med säkra passningar blev bollinnehavet stort för oss, sade Samer Ali, tränare i IFK Malmö.

"Di gule" fortsatte att äga spelet och i mitten av den första halvleken utökade Youssef Fakhro ledningen med sitt 2-0-mål. Youssef Fakhro som fick chansen från start förvaltade förtroendet väl och gjorde en stabil insats matchen igenom.

– Det var kul att se Youssefs spelglädje och energi idag (läs söndag). Han tog löpning efter löpning och hans mål var en rättvis belöning för det jobb han lagt ner.

– Idag visade han att han verkligen utgör ett vasst anfallspar med den för övrigt notoriske målsprutan Ljeutrim Peci. När den ene forwarden har en mållös dag, kliver den andre fram. Det visar vilket starkt lag vi har, analyserade Samer Ali.

I slutet av halvleken gav till slut Kevin Weclewiczs fina teknik resultat. Efter att ha kommit fram gång på gång på sin kant, fick han till slut även in bollen i mål. 3-0 och en betryggande ledning att gå till halvtidsvila med.

Efter paus tilläts Åkarp äga bollen något mer även om de inte kom till några direkt farliga lägen.

Farligt värre blev det dock när domaren pekade på straffpunkten efter det att en Åkarpsspelare fallit i straffområdet. En för övrigt stabil Mikael Szurpita i IFK-buren var chanslös på straffsparken som reducerade IFK Malmös ledning till 3-1.

Straffmålet skulle visa sig bli det sista målet för dagen. Efter att ha besegrat Åkarp ett par gånger tidigare i höst i inomhussammanhang visade IFK Malmö att man även kan besegra laget i elvamannaspel.

Segern var helt rättvis och nu kan laget gå till spel i kommande helgs Tomtecup med självförtroendet intakt.

IFK Malmö – Åkarps IF 1 3-1 (3-0)

Arena: Kulladals IP
Mål: 1-0 (3) Blend Faniq, 2-0 (12) Youssef Fakhro, 3-0 (21) Kevin Weclewicz
Varningar: Liridon Capric (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mikael Szurpita

Vladimir Cvjetkovic
Wisam Elhabet
Jones Ahmad
Mohammed Dhaini

Blend Faniq
Hamlet Svedin
Dino Heldic
Kevin Weclewicz

Ljeutrim Peci
Youssef Fakhro

Avbytare

Amko Alic
Leonardo Södergren
Liridon Capric
Mustafa Alaibi
Viktor Skara