Svensson och Liljewall till IFK Malmö

Två spelare ytterligare hann skriva på för division 1-klubben IFK Malmö inom ramen för den så kallade "frimånaden". Spelarna det handlar om är den 22-årige vänsterbacken Joakim Svensson, Tomelilla IF och den 20-årige innermittfältaren Tobias Liljewall, Vintrie IK.

Förutsatt att övergångshandlingarna som planerat landar på Svenska Fotbollförbundets bord under måndagen kommer båda att tillhöra "di gule" under de närmaste två åren. Sedan är det enda som återstår att skriva på kontraktet med klubben.

– Det är två spännande spelare som verkligen har övertygat under tiden de har varit och testat med oss. Vi funderade ett litet tag, men vi bestämde oss ganska tidigt för att gå vidare med dem, säger Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Jonas Danielsson om…

…Joakim Svensson: – Det är en kortväxt och kvick vänsterback med en bra känsla i vänsterfoten. Han har dessutom varit lagkapten i Tomelilla och därmed får vi ytterligare en ny karaktärsspelare. Sedan tidigare har vi ju fått Dan Mårtensson och Ivan Milosevic.

…Tobias Liljewall: – Tobbe är en oslipad diamant med en fantastisk bollbegåvning. Det är klart att han har gått ner sig lite i träning under åren i Vintrie, men på bara några träningar har vi sett stora framsteg och vi tror på honom.

Fakta/Joakim Svensson

Ålder: 22 år.
Position: Vänsterback.
Familj: Sambon Emma Fritzson, spelandes i Tomelillas damlag, mamma, pappa, storebror, lillasyster och lillebror.
Yrke/utbildning: Naturvetenskapliga programmet. Jobbar på Posten i Tomelilla, men försöker att hitta ett nytt jobb inne i Malmö.
Längd: 169 cm.
Vikt: 69 kg.
Klubbar: Onslunda IF (1990-2002), Trelleborgs FF (2003-2004), Tomelilla IF (2005-2007, IFK Malmö (2008-).
Intressen: Fotbollen är givetvis det största intresset.
Varför IFK Malmö? Det kändes bra och jag känner för att satsa på fotbollen igen. Redan ifjol var jag inne ett tag och tränade, men det var i ett sent skede och därför blev det fortsatt spel i Tomelilla. Men jag känner Jimmi Olsson sedan TFF-tiden och när jag fick höra att de var intresserade i IFK Malmö igen kunde jag lika gärna ta chansen.

Fakta/Tobias Liljewall

Ålder: 20 år.
Position: Innermittfältare.
Familj: Mamma.
Yrke/utbildning: Jobbar på Posten i Malmö.
Längd: 178 cm.
Vikt: 78 kg.
Klubbar: Malmö FF (1994-2003), Vintrie IK (2004-2007), IFK Malmö (2008-)
Intressen: Fotboll och musik.
Varför IFK Malmö? Jag har trots allt hunnit fylla 20 år och kände att det var dags att röra på mig till en klubb på en högre nivå. Det var därför heller inget svårt val när jag väl fick chansen. IFK Malmö spelar en rolig, teknisk fotboll och har många unga spelare som jag hoppas att jag ska kunna utvecklas med.