IFK Malmö enkelt till kvartsfinal

IFK Malmö tog sig på fredagskvällen enkelt vidare till kvartsfinal i inomhusturneringen Skånecupen. "Gulingarna" vann sina båda gruppspelsmatcher i suverän stil och besegrade sedan Klågerups GIF med 4-0 i åttondelsfinalen.

– Ungefär vad som var förväntat. Det hade varit en besvikelse om vi hade fått några problem att ta oss vidare. Mellan lagen skiljer det trots allt några nivåer och jag tycker att vi gjorde vårt jobb, sade Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Om "di gule" sedan tar sig vidare från kvartsfinalen lördagen den 5 januari kan det bli en lojalitetskonflikt för Jonas Danielsson och tränarkollegan Jimmi Olsson i semifinalen som avgörs bara halvtimmen senare.

– Vi ska båda spela i Stjärnlaget imorgon (läs lördag) och eftersom IFK Malmö är på samma halva kan vi få möta dem i semifinalen. Det skulle förstås vara skoj att spela mot sina egna, men vi lär nog få det tufft, skrattade Jonas Danielsson.

Gruppspel

Grupp 12

IFK Malmö – Lunds FF 8-2
Mål: 1-0 (1) Joakim Persson, 2-0 (7) Joakim Persson, 3-0 (7) Dan Mårtensson, 4-0 (9) Ahmedin Sudic, 5-0 (10) Blerim Mullici, 6-0 (11) Joakim Svensson, 6-1 (12) N.N, 7-1 (12) Ahmedin Sudic, 8-1 (13) Joakim Svensson, 8-2 (14) N.N
Varningar:

Oxie IF – IFK Malmö 0-5
Mål: 0-1 (5) Blerim Mullici, 0-2 (6) Joakim Persson, 0-3 (7) Joakim Persson, 0-4 (8) Joakim Svensson, 0-5 (9) Ahmedin Sudic
Varningar:

Slutspel

Åttondelsfinal

Klågerups GIF – IFK Malmö 0-4
Mål: 0-1 (3) Zoran Jovanovic, 0-2 (3) Blerim Mullici, 0-3 (13) Ahmedin Sudic, 0-4 (14) Joakim Persson
Varningar:

IFK MALMÖ (2-2)

Zoran Jovanovic

Ahmedin Sudic
Joakim Svensson

Joakim Persson
Daniel Jovanovic

Avbytare

Blerim Mullici
Dan Mårtensson
Magnus Bönnemark