P96-1 till kvartsfinal

IFK Malmös P96-1 är klart för kvartsfinal i Skånecupen. Efter ett övertygande gruppspel besegrade man Staffanstorps GIF med 2-1 i en spännande åttondelsfinal som avgjordes först efter förlängning.

P96-2 gjorde så gott man kunde, men fick ändå finna sig i tre klara förluster.

Blerim Mullici, tränare för IFK Malmös P96:

Jag visste att det skulle bli svårt i den första matchen mot Landskrona BoIS. Känslan inom mig sade att en vinst i den matchen skulle innebära stora möjligheter till avancemang från gruppspelet.

Grabbarna var riktigt taggade och visade att dem var ett snäpp bättre än Landskrona. De två kommande matcherna ägde vi sedan totalt och det var faktiskt inget snack om vilket lag som skulle gå vidare.

Sedan var det dags för åttondelsfinal mot Staffanstorps GIF och det blev en riktigt spännande match. Staffanstorp spelade en mycket bra fotboll och tog också ledningen då det bara återstod tre minuter av matchen.

För att snabbt nå en kvittering valde vi därför att sätta utespelaren Tarek Bekar i mål, vilket blev ett lyckodrag. Han gjorde själv 1-1-målet och eftersom det inte blev fler mål väntade avgörande genom förlängning.

En förlängning som blev oerhört dramatisk och avgjordes två mot två. Tarek Bekar fick bollen, spelade fram Yousef El Beyrouti som i sin tur passade till en fri Ahmed Fakhro. Målvakten räddade det första skottet, men det blev retur och där var Fakhro vaken.

Grabbarna ska ha all heder för sitt jobb idag. De spelade verkligen en fin fotboll och vi ska heller inte glömma att vi spelade som ett lag och kämpade för varandra.

Detta gäller även andralaget som förlorade sina tre matcher. Om man tittar på resultatet så tror säkert de flesta att vi var underlägsna, men det var vi inte alls utan vi spelade en bra fotboll och kämpade som ett lag.

Gruppspel

Grupp 2

IFK Malmö 2 – Husie IF 3 1-4
Mål: 1-0 Valon Krasniqi
Varningar:

Bara GIF – IFK Malmö 2 6-2
Mål: 1-1 Murtaza Alshara, 6-2 Blend Karim
Varningar:

Limhamn/Bunkeflo 2 – IFK Malmö 2 5-0
Mål:
Varningar:

Grupp 3

Landskrona BoIS – IFK Malmö 1 2-3
Mål: 0-1 Yousef El Beyrouti, 1-2 Yousef El Beyrouti, 2-3 Yousef El Beyrouti
Varningar:

Kulladals FF 3 – IFK Malmö 1 0-9
Mål: 0-1 Mustafa Omar, 0-2 Bassam Ahmad, 0-3 Yousef El Beyrouti, 0-4 Mustafa Omar, 0-5 Mustafa Omar, 0-6 Jones El Jabali, 0-7 Tarek Bekar, 0-8 Thomas Kalam, 0-9 Abdul Fathi
Varningar: Yousef El Beyrouti (IFK)

IFK Malmö 1 – FK Sarajevo 6-1
Mål: 1-0 Thomas Kalam, 2-0 Edmond Hani, 3-0 Edmond Hani, 4-0 Thomas Kalam, 5-0 Thomas Kalam, 6-0 Yousef El Beyrouti
Varningar:
Utvisningar: Abdul Fathi (IFK)

Slutspel

Åttondelsfinal

IFK Malmö 1 – Staffanstorps GIF 2-1 efter förlängning
Mål: 1-1 Tarek Bekar, 2-1 Ahmed Fakhro
Varningar:

IFK MALMÖ 1

Jones El Jabali

Tarek Bekar
Yousef El Beyrouti
Thomas Kalam
Bassam Ahmad
Abdul Fathi
Mustafa Omar
Ahmed Fakhro
Edmond Hani

IFK MALMÖ 2

Blend Karim

Mohamed Abduabdalla
Emir Rahman
Saber Azizi
Valon Krasniqi
Zakaria Awad
Benhur Menghis
Murtaza Alshara
Mansoor Ataei