IFK Malmö klarade favorittrycket

Det är inte alltid lätt att vara favorit. Division 1-klubben IFK Malmö hade all möda i världen för att slå ut Kvarnby IK från fyran med 4-3 efter förlängning och ta sig till trettondagens final i Skånecupen. En final där "di gule" möter Eslövs BK.

Med några sekunder kvar av den andra förlängningsperioden kom avgörandet. Nyförvärvet Dan Mårtensson fick tillbaka bollen i väggspelet med Blerim Mullici och låg ner när han forcerade in bollen i närkamp med Kvarnbys målvakt.

– Det hade känts för jäkligt om vi inte hade tagit oss till final efter att ha slagit ut Lunds BK som vi alltid har svårt med, sade en mer lättad än jublande glad Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Nu var det förstås en blandning av nonchalans och ett taktiskt bra spelande Kvarnby som var förklaringen till att det inte gick riktigt lika enkelt som förväntat efter den övertygande 5-2-viktorian mot Lunds BK i kvartsfinalen.

Först efter drygt åtta minuters spel kunde Dan Mårtensson kvittera den ledning som Kvarnby hade haft i sju minuter. Sedan ryckte IFK Malmö snabbt till synes stabila 3-1 innan bekvämheten tog över igen. Med två sekunder kvar var det kvitterat.

– De var bättre än vad jag trodde och hade många bra inomhusspelare som tydligen var med om att vinna juniorklassen häromåret, men visst borde vi inte haft så stora problem när det ändå skiljer tre divisioner, konstaterade Jonas Danielsson.

Den teknik och finess som IFK Malmö bjöd på när det väl krävdes gjorde dock att man inte behövde skämmas över finalplatsen på något sätt.

Man får också räkna med att vara storfavoriter i morgondagens final, med avspark klockan 15:00 i Baltiska Hallen, mot division 3-klubben Eslövs BK. Det gäller dock att se upp för EBK som på sin väg mot final besegrade både Höllvikens GIF och Pelister.

– Marginalerna är små inomhus, men Eslövs BK måste verkligen vara bra för att kunna vinna det här. Jag har nämligen mycket svårt att se att vi skulle vika ner oss i en final, menade Jonas Danielsson.

Om det skulle gå vägen för IFK Malmö i finalen är det klubbens första seger i Skånecupen på fyra år. Då var Zoran Jovanovic med i laget som tog hem juniorklassen efter finalvinst mot Malmö FF.

Slutspel

Kvartsfinal

IFK Malmö – Lunds BK 5-2
Mål:
1-0 (3) Dan Mårtensson, 1-1 (3) N.N, 2-1 (7) Dan Mårtensson, 2-2 (8) N.N, 3-2 (10) Blerim Mullici, 4-2 (10) Blerim Mullici, 5-2 (11) Daniel Jovanovic
Varningar:

Semifinal

IFK Malmö – Kvarnby IK 4-3 e.fl.
Mål:
0-1 (2) N.N, 1-1 (9) Dan Mårtensson, 2-1 (10) Joakim Svensson, 3-1 (12) Joakim Svensson, 3-2(13) N.N, 3-3 (14) N.N, 4-3 (18) Dan Mårtensson
Varningar:

IFK MALMÖ (2-2)

Zoran Jovanovic

Dan Mårtensson
Joakim Svensson

Joakim Persson
Daniel Jovanovic

Avbytare

Ahmedin Sudic
Blerim Mullici
Magnus Bönnemark