IFK Malmö vann Skånecupen

Det var den sämsta gula matchen på hela Skånecupen. Tillräckligt stabilt var dock ändå spelet för att IFK Malmö skulle vinna trettondagens final mot det stora överraskningslaget, division 3-klubben Eslövs BK, med 3-1.

– Ställer man upp i en turnering vill man givetvis vinna och det här var en alldeles utmärkt början på 2008. Vi hade varit oerhört besvikna om det inte hade gått vägen, sade Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com

Undra på att han hade svårt att vara nöjd med spelet under matchen. De första fyra minuterna då "di gule" gick upp till 2-0 efter mål av Joakim Persson och Magnus Bönnemark var bra, men sedan bjöds Eslöv onödigt in i matchen.

Reduceringen lät inte vänta på sig och Eslöv saknade heller knappast chanser att göra fler mål. Med tio sekunder kvar att spela kunde dock Daniel ”"Bato" Jovanovic fastställa slutresultatet genom att rulla in 3-1 i öppet mål.

– Vi slarvade för allt skulle göras så snyggt och kom därför inte upp i normal standard. Det är saker som vi normalt klarar av, men det var inte alls effektivt för stunden, konstaterade Jonas Danielsson.

För Joakim Persson var det den nionde segern i Skånecupen. De åtta tidigare har tagits med moderklubben Malmö FF. Han kom till "di gule" hösten 2006 och har klart med utlåning även över 2008.

– Det var roligt att även få vinna med IFK Malmö och jag tror faktiskt att vi har ytterligare ett bra år framför oss där vi bör kunna vara med och slåss om en uppflyttning till Superettan.

Slutspel

Final

Eslövs BK – IFK Malmö 1-3
Mål: 0-1 (2) Joakim Persson, 0-2 (4) Magnus Bönnemark, 1-2 (6) Andreas Nilsson, 1-3 (14) Daniel Jovanovic
Varningar: Joakim Persson (IFK)

IFK MALMÖ (2-2)

Zoran Jovanovic

Ahmedin Sudic
Joakim Svensson

Daniel Jovanovic
Joakim Persson

Avbytare

Blerim Mullici
Dan Mårtensson
Magnus Bönnemark