Djugumovic flyttas upp i IFK:s A-trupp

Etablerad i P91-landslaget och nu tillhör Edis Djugumovic även officiellt IFK Malmös A-trupp. Under tisdagen skrev han efter en dryg månads betänketid på kontraktet som gör honom till gul spelare 2008, med option även för 2009.

– Han ville ha det så även om vi givetvis helst hade fått honom att skriva på för tre år. Vi är i vilket fall som helst glada över att få behålla Edis då det är en mycket lovande spelare, berättar Andreas Matiasson, utvecklingskonsulent i IFK Malmö, till ifkmalmo.com

Det senaste året var mycket framgångsrikt för Edis Djugumovic som förutom regelbundet spel i P91-landslaget även fick debutera i "di gules" A-lag. Han spelade en halvlek i MM och gjorde ett inhopp på 17 minuter i division 1-matchen borta mot Kristianstads FF.

Edis Djugumovic är den fjärde spelaren från U-laget som flyttas upp i A-truppen inför den kommande säsongen. Sedan tidigare är det klart att Dzevad Nezirevic, George Safi och Kristoffer Bertolino spelar i klubben de närmaste tre åren.