Måns Sörensson till IFK Malmö

Måns Sörensson, 21-årig anfallare från Superettanklubben Falkenbergs FF, med tidigare spel bland annat i Landskrona BoIS och ungdomsproffs i holländska Ajax är klar för spel i IFK Malmö de närmaste två åren.

– Det är ytterligare en klok fotbollsspelare som vi hoppas ska kunna tillföra en del framåt. Han söker luckorna bakom motståndarnas backlinje och det är klart att vi på sikt ser honom som en målskytt, säger Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Under några år rankades Måns Sörensson som Sveriges bäste anfallare av årgång 1986. Han hade en framträdande roll i först pojk- och sedan juniorlandslaget där han såg till att ösa in mål. I pojklandslaget snittade han ett mål per match.

Framgångarna ledde till att han under det första halvåret 2004 lånades ut som ungdomsproffs i holländska Ajax. De senaste två åren har dock varit tyngre, varav det sista i Falkenbergs FF inte har gått som han har tänkt sig.

– Den sista tiden i BoIS blev det inte mycket spel och i Falkenberg trivdes jag inte alls, varken med positionen som yttermittfältare eller med klubben. Det passade inte alls mig att spela med tyngd, jobba på långbollar och nickdueller, konstaterar han.

Måns Sörensson ser inte alls flytten från Falkenbergs FF i Superettan till IFK Malmö i division 1 Södra som något nerköp. Snarare tvärtom och då blickar han ändå inte längre framåt i tiden än ett år.

– Jag är tämligen övertygad om att IFK Malmö går upp i Superettan igen redan till nästa säsong. Det är därför jag kommer dit och förhoppningen är att jag ska kunna tillföra en del, även om jag inte ser det som givet att jag kommer att få starta.

Han hyllar "gulingarnas" sätt att spela fotboll. En fotboll som han tror kommer att passa honom betydligt bättre än den som aldrig föll honom i smaken 2007 då det också endast blev 14 seriematcher.

– IFK Malmö har mängder av tekniska och individuellt skickliga spelare. Det är väl knappast så att jag är en dribbler, men jag har bra grundteknik och jag tror också att det finns en högre utvecklingspotential för mig än i Falkenberg.

Fakta/Måns Sörensson

Ålder: 21 år.
Position: Anfallare.
Familj: Mamma, pappa, storasyster, sambon Jenny.
Yrke/utbildning: Vaktmästare i Bråhögshallen, Staffanstorp.
Längd: 183 cm.
Vikt: 74 kg.
Klubbar: Landskrona BoIS (1991-2006), AFC Ajax (Holland, lån våren 2004), Ängelholms FF (lån hösten 2006), Falkenbergs FF (2007), IFK Malmö (2008-)
Intressen: Läser mycket böcker. Gillar dessutom att umgås med vännerna.
Varför IFK Malmö? De står för en teknisk fotboll som passar mig och som jag föredrar. Möjligheten till att utvecklas är därmed större i IFK Malmö som har mängder av tekniska och individuellt skickliga spelare. Redan från första träningspasset fick jag dessutom intrycket att hela klubben verkar trevlig och därför har det egentligen aldrig varit någon tvekan.