Oflyt för P95 i semifinalen

Slaget var förlorat trodde säkert de flesta. IFK Malmös P95 såg dock till att svara för en imponerande upphämtning i Kanarie Cups P94-klass då 0-2 blev 2-2 i kvartsfinalen mot LB07 2 som sedan ändå snöpligt förlorades efter förlängning.

Thomas Green, tränare för IFK Malmös P95:

Vi gjorde helt klart en godkänd insats i turneringen mot ett år äldre spelare. Två gånger ruskade vi om MM-finalisten och vi bjöd på en teknisk fotboll som med lite mer flyt hade kunnat bära hela vägen till finalen.

Självklart är vi inte nöjda över att det inte blev medalj, men vi kan ändå bära huvudet högt efter cupinsatsen då vi trots allt spelade nästan hela turneringen utan målvakt vare sig i första- eller andralaget.

Lagom till kvartsfinalen var Nils Löfberg tillbaka i målet efter två långa skadeveckor. Två tidiga baklängesmål åkte vi dock på innan laget påbörjade en imponerande upphämtning som resulterade i att matchen gick till förlängning.

En förlängning som vi var oerhört nära att avgöra i tidigt skede. Tyvärr föll dock laget efter nästa fem minuters förlängning på förmodligen turneringens främsta skitmål inslaget av LB07:s Tino Lisjak.

Inget fel på LB07:s kämparanda, men hade poäng delats ut för teknisk fotboll hade IFK Malmö gått vidare på stilpoäng. Tveklöst.

Slutspel

Kvartsfinal

LB07 2 – IFK Malmö 3 3-2 efter förlängning
Mål: 1-0 (1) Tino Lisjak, 2-0 (9) Calle Godina, 2-1 (9) Safet Besic, 2-2 (13) Shadi Romi, 3-2 (15+5) Tino Lisjak
Varningar:

IFK MALMÖ 3

Nils Löfberg
Jones El Jabali

Edwin Adolfsson
Shadi Romi
Lukas Dahlström
Safet Besic
Isak Listring
Adam Nordkvist
Semir Sacirovic
Alaa Ahmed
Oscar Hansson