Tråkig premiär för P95

IFK Malmös P95 hade inte mycket att glädjas över i säsongens första träningsmatch mot LB07. Spelet fungerade inte alls och dessutom blev det, trots spelövertag, förlust med 2-3 (2-2).

Thomas Green, tränare för IFK Malmös P95:

Vi underpresterade de första trettio minuterna, men dominerade i andra halvlek vilket också märks i statistiken, 10-2 i avslut till IFK, samt det faktum att LB07 blott var tre gånger på vår planhalva.

Tre spelfördelare saknades. Leo Lundbladh Stene som hade inlett strålande utgick efter några minuter (magsmärtor) och vi drabbades av två sena återbud, Isak Listring och Patchicco Diallo.

Trots detta hade vi under en elvaminutersperiod ett mycket bra anfallsspel där de inte satte sin fot på vår planhalva och kontringsmålet, tillika segermålet var både ologiskt och orättvist.

Idag var vi inte bra och vi visade upp klara brister i kommunikation, markeringsspelet och i vår inställning. Varje spelare måste kräva mer av sig själv och framförallt av sina lagkamrater. Bristerna kommer vi till rätsida med redan till nästa match. Det kan vi lova!

IFK Malmö – LB07 2-3 (2-2)

Arena: Malmö IP, grus
Domare: Ion Ivan, Malmö
Mål: 0-1 (6) N.N, 1-1 (13) Alaa Ahmed, 1-2 (21) N.N, 2-2 (28) Blerim Bytyqi, 2-3 (49) N.N
Varningar:

IFK MALMÖ (4-3-3)

Nils Löfberg

Dardan Behrami
Alexandar Trifkovic
Shadi Romi
Christian Addo

Lukas Dahlström
Adam Nordkvist
Leo Lundbladh Stene

Dino Mesic
Marko Krsmanovic
Oscar Hansson

Avbytare

Alaa Ahmed
Atta Khabisa
Benjamin Blomberg
Blerim Bytyqi
Edwin Adolfsson
Filip Kofi
Nermin Krupic
Nigel Stocker-Jackman
Safet Besic