Svag insats av P95

IFK Malmös P95 inte bara förlorade onsdagens träningsmatch mot BK Olympic P94/P95 med 1-5 (0-2). Inställningen var på en alldeles för låg nivå och det gjorde förstås tränaren Thomas Green oerhört besviken.

Thomas Green, tränare för IFK Malmös P95:

Stor besvikelse över att vi visade så lite hjärta och mod. Första halvleken var en uppvisning i förlorade närkamper medan den andra halvleken blev en enda lång historia av felpass. När vi vinner boll ger vi bort den eller så tofflas bollen iväg till okänd mark.

Vårt spelsystem fungerade inte alls, men det hade nog inte spelat någon roll vad vi hade spelat för spelsystem när så många spelare blir passiva, tittar på och aldrig ger understöd i närkamperna.

BK Olympics seger var odiskutabel även om två av målen var offside. Vi måste börja agera som ett lag och efter dagens match tycker jag vi har stora problem med många av killarnas inställning. Tur att det är träning redan imorgon.

För att vinna matcher måste vi börja vinna närkamper. Vi måste vinna ytor genom löpningar och smarta passningar. Vi måste vinna tid och snabbhet genom få tillslag. Vi har mycket att rätta till den närmaste tiden.

Idag slog vi exempelvis tre djupledsbollar på en hel match. Vi måste komma upp i 15 till 30 stycken om vi ska ha nytta av tre anfallare. Som sagt, träning imorgon och vi får hoppas att dagens match blir en riktig väckarklocka för många av spelarna.

IFK Malmö – BK Olympic P94/P95 1-5 (0-2)

Arena: Malmö IP, grus
Domare: Sharif Hakimi, Malmö
Mål: 0-1 (7) N.N, 0-2 (15) N.N, 0-3 (38) N.N, 1-3 (46) Alaa Ahmed, 1-4 (48) N.N, 1-5 (54) N.N
Varningar:

IFK MALMÖ (4-3-3)

Nils Löfberg

Adil Hakimi
Alexandar Trifkovic
Shadi Romi
Edwin Adolfsson

Nermin Krupic
Adam Nordkvist
Safet Besic

Dino Mesic
Isak Listring
Alaa Ahmed

Avbytare

Benjamin Blomberg
Blerim Bytyqi
Christian Addo
Lukas Dahlström
Marko Krsmanovic
Oscar Hansson