IFK Malmös P95 inte bara förlorade onsdagens trÀningsmatch mot BK Olympic P94/P95 med 1-5 (0-2). InstÀllningen var pÄ en alldeles för lÄg nivÄ och det gjorde förstÄs trÀnaren Thomas Green oerhört besviken.

Thomas Green, trÀnare för IFK Malmös P95:

Stor besvikelse över att vi visade sÄ lite hjÀrta och mod. Första halvleken var en uppvisning i förlorade nÀrkamper medan den andra halvleken blev en enda lÄng historia av felpass. NÀr vi vinner boll ger vi bort den eller sÄ tofflas bollen ivÀg till okÀnd mark.

VÄrt spelsystem fungerade inte alls, men det hade nog inte spelat nÄgon roll vad vi hade spelat för spelsystem nÀr sÄ mÄnga spelare blir passiva, tittar pÄ och aldrig ger understöd i nÀrkamperna.

BK Olympics seger var odiskutabel Àven om tvÄ av mÄlen var offside. Vi mÄste börja agera som ett lag och efter dagens match tycker jag vi har stora problem med mÄnga av killarnas instÀllning. Tur att det Àr trÀning redan imorgon.

För att vinna matcher mÄste vi börja vinna nÀrkamper. Vi mÄste vinna ytor genom löpningar och smarta passningar. Vi mÄste vinna tid och snabbhet genom fÄ tillslag. Vi har mycket att rÀtta till den nÀrmaste tiden.

Idag slog vi exempelvis tre djupledsbollar pÄ en hel match. Vi mÄste komma upp i 15 till 30 stycken om vi ska ha nytta av tre anfallare. Som sagt, trÀning imorgon och vi fÄr hoppas att dagens match blir en riktig vÀckarklocka för mÄnga av spelarna.

IFK Malmö – BK Olympic P94/P95 1-5 (0-2)

Arena: Malmö IP, grus
Domare: Sharif Hakimi, Malmö
MĂ„l: 0-1 (7) N.N, 0-2 (15) N.N, 0-3 (38) N.N, 1-3 (46) Alaa Ahmed, 1-4 (48) N.N, 1-5 (54) N.N
Varningar:

IFK MALMÖ (4-3-3)

Nils Löfberg

Adil Hakimi
Alexandar Trifkovic
Shadi Romi
Edwin Adolfsson

Nermin Krupic
Adam Nordkvist
Safet Besic

Dino Mesic
Isak Listring
Alaa Ahmed

Avbytare

Benjamin Blomberg
Blerim Bytyqi
Christian Addo
Lukas Dahlström
Marko Krsmanovic
Oscar Hansson