Rapport från teambuildingslägret

Under veckoslutet den 22 februari till 24 februari var division 1-klubben IFK Malmö på ett teambuildingsläger strax utanför Gärsnäs på Österlen. Ifkmalmo.com bad tränarna Jonas Danielsson och Jimmi Olsson att föra dagbok under lägret.

Fredagen den 22 februari

Strax efter lunchtid på fredagen (klockan 12:30) samlades 26 man på Malmö Stadion för att ta bussen mot det hägrande målet, Stockeberga Gård, en liten bit utanför Gärsnäs och helgens teambuildingsläger som skulle visa sig bli något av ett äventyr.

Elva kilometer innan slutdestinationen stannade bussen och de 24 spelarna fick vackert kliva av. De delades in i fyra grupper om sex spelare i varje och utrustades med en karta per grupp för att sedan ta sig dit till forts så fort det bara var möjligt.

På plats mötte Kjell Modig, en gammal militär, upp. Han förklarade snabbt var och hur spelarna skulle bo. Det var förstås roligt att se ansiktsuttrycken när de fick reda på att de skulle bo i militärtält.

De två tälten skulle sedan transporteras bort till skogen för att sättas ihop och man kan väl säga som så att vissa gjorde mer än andra, beroende på om man hade någon erfarenhet från att ha gjort lumpen eller inte.

När väl tälten var uppe var vi alla sugna på någonting gott att äta och eftersom vi var ute i skogen fick det grillas över öppen eld.

Efter maten började klockan bli mycket och det blev bara lite snack innan det var dags att börja tänka på refrängen.

En natt med endast sömn blev det dock inte då vi var tvungna att ha eldpost för att slippa frysa.

Lördagen den 23 februari

Det här var den stora dagen för allehanda aktiviteter och det började direkt efter frukost då Kjell Modig kom tillbaka för att instruera spelarna.

Sammanlagt var det tio olika stationer som skulle hinnas med på två och en halv timme. Det var allt från att bygga hus utan plankor och spik, men med snören, till att kasta yxa och att bygga pussel. En del småklurigheter alltså där det krävdes att alla var delaktiga.

Efter dessa övningar var det dags att gå tillbaka för att ordna lite lunch. Det skulle kokas upp ris, pasta, pasta och till det åt vi kött. Och ni ska heller inte tro att det snålades med maten, utan det var rejäla mängder så att vi kunde fortsätta mätta och belåtna.

De nya spelarna i laget skulle därefter "invigas" och utan att avslöja för mycket detaljer i sammanhanget kan vi garantera att spelarna hade riktigt roligt.

Vi gjorde sedan upp eld för att äta middag och satt sedan runt lägerelden tills det var dags att krypa ner i sovsäcken. Det var väldigt givande och vi slapp också bli störda eftersom vi hade samlat in alla mobiltelefoner före lägret.

Söndagen den 24 februari

Söndagen var den kortaste dagen, men vi hann med ytterligare tio av Kjell Modigs stationer efter att vi hade fått i oss lite frukost.

Den här gången fick spelarna bland annat ge sig ut på en bana i skogen. Det skulle också lösas korsord och allehanda andra problem så på det stora hela var det faktiskt mer aktiviteter för hjärnan än fysiskt ansträngande för kroppen.

När vi vara klara med övningarna tog vi en gemensam fika och klockan 13:30 var det dags att bege sig hemåt igen med bussen.

Gula hälsningar,
Jonas Danielsson & Jimmi Olsson