Inför Lunds BK-IFK Malmö

En hel månad senare än ifjol spelar division 1-klubben IFK Malmö på lördagen sin första träningsmatch för säsongen. Premiären sker borta mot Lunds BK som i år hårdsatsar för att ta hem Södertvåan.

Truppen: Festim Bytyqi, Johan Elvström – Dan Mårtensson, Michal Aksamit, Tobias Liljewall, Karim El hage, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Philip Milenkovic, Joakim Persson, Dzevad Nezirevic, George Safi, Ahmedin Sudic, Srdjan Remetic, Viktor Larsson, Joakim Svensson, Måns Sörensson.

Aktuellt: Fem av de sex nyförvärven, Festim Bytyqi, Dan Mårtensson, Tobias Liljewall, Philip Milenkovic och Måns Sörensson, kommer med största sannolikhet att debutera i årets första träningsmatch mot Lunds BK.

Det sjätte nyförvärvet, mittbacken Ivan Milosevic, skadade för en tid sedan handleden. Han opererades igår (läs torsdag) och är med största sannolikhet borta från allt fotbollsspel i minst en månads tid.

Jörgen Svensson (ljumskarna), Edis Djugumovic (inflammation i hälsenan), Kristoffer Bertolino (stukad fot), Magnus Ringdahl (sjuk), Magnus Bönnemark (bortrest), samt Martin Abrahamsson (ännu inte i full träning efter korsbandsskadan), saknas också.

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Det ska bli skönt att spela så att vi kan se var vi står. Rent fotbollsmässigt vet att vi att det inte är många som slår på oss fingrarna, men då vi ännu knappt har haft någon konditionsträning är den stora frågan hur det är med orken.

Spelarna har sagt till oss under veckan att de är jättesugna på att spela match igen och det är förstås ett gott tecken. Vi kan bara hoppas att det också visar sig i matchen och att vi därmed kan få en bra start på året som tror ska kunna bli ännu roligare än det förra.