Det hjälpte inte att IFK Malmös P95 hade ett klart spelövertag i söndagens träningsmatch borta mot Klågerups GIF. "Gulingarna" föll med 1-2 (0-0) efter att Klågerup avgjort på straff med drygt två minuter kvar att spela.

Thomas Green, tränare för IFK Malmös P95:

En match där domaren kom att spela den avgörande rollen. IFK Malmö öppnade bäst, men Klågerups GIF valde att sätta hög press, något som störde det annars bollrullande laget väldigt mycket.

Tröjdragningar och livtag beivrades inte, något som inte gynnade ett passningsskickligt IFK Malmö. Halvlekens bästa målchans hade IFK med en praktträff i kryssribban.

Efter halvtid disponerade IFK om sin spelarroller och kunde redan efter fem minuter spel också få en rättvis utdelning efter ett fint anfall som startade på högerkanten.

Därefter kontrollerade IFK matchen, men uppgiften "stänga matchen" blev svårare än befarat då laget inte fick en enda frispark med sig efter sitt ledningsmål.

Laget drabbades också av två mycket märkliga utvisningar, fick en mängd frisparkar emot sig, berövades på både hörnsparkar och inkast för att slutligen få en lika oförklarlig straffspark emot sig med blott två minuter kvar att spela.

Man ådrog sig också många skador, och i samtliga fall utan frispark som påföljd.

Tyvärr utspelade sig skandalscener vid sidlinjen i andra halvlek som verkligen får en att undra om vuxna människor vet om att det är 13-åringar som spelar fotboll.

Klågerups GIF P94/P95 – IFK Malmö 2-1 (0-0)

Arena: Klågerups IP, grus
Mål: 0-1 (35) Isak Listring, 1-1 (54) N.N, 2-1 (58) N.N (straff)
Varningar: Dino Mesic 2, Shadi Romi (IFK)
Utvisningar: Dino Mesic (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Nils Löfberg

Christian Addo
Edwin Adolfsson
Shadi Romi
Dardan Behrami

Patchicco Diallo
Isak Listring
Safet Besic

Benjamin Blomberg
Dino Mesic
Alaa Ahmed

Avbytare

Alexandar Trifkovic
Filip Koffi
Lukas Dahlström
Marko Krsmanovic
Nermin Krupic
Nigel Jackman
Adil Hakimi (målvakt)