Inför IFK Malmö ? Malmö FF U21

Det har på många sätt varit en strulig försäsong för IFK Malmö. Med lördagens genrep, ett derby mot Malmö FF:s U21-lag som bestämde sig för att ställa upp då Norrby IF hoppade av, är det dock bara en vecka kvar till seriepremiär.

Matchen, som har avspark klockan 13:00, spelas på Hästhagens IP

Truppen: Festim Bytyqi, Magnus Ringdahl – Dan Mårtensson, Jörgen Svensson, Joakim Persson, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Dzevad Nezirevic, Viktor Larsson, Edis Djugumovic, Måns Sörensson, George Safi, Ahmedin Sudic, Srdjan Remetic, Tobias Rosenlind.

Aktuellt: Under veckan har det varit en hel del problem med sjukdomar och skador i truppen. Ivan Milosevic, Joakim Svensson och Philip Milenkovic, är samtliga sjuka, medan Magnus Bönnemark har ont i sina ljumskar.

För att få ihop till en 16-mannatrupp måste IFK Malmö därför låna två spelare från U-laget, mittfältaren Tobias Rosenlind, som har varit med på A-lagsträningarna de senaste två veckorna, samt ytterbacken George Safi.

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Det är förstås inte optimalt att spela ett genrep med så många borta. Samtidigt känner vi att det är bättre att det kommer denna istället för nästa vecka och vi får bara hoppas att inte fler trillar dit.

Hela situationen känns mindre lustig, men vi får lita på att det är några andra som kan kliva fram. Eftersom vi inte direkt kan spela in en startelva är därför det viktigaste att vi kan få fram en positiv känsla, ungefär som mot Jönköpings Södra, under matchen.

Vi får i varje fall möta ett bra lag. Bland annat Niklas Hansson, som spelade med oss ifjol, ska starta och det ska även spelare som Joakim Nilsson, Anes Mravac och Daniel Theorin göra, så vi lär få bekänna färg.