En vecka kvar till seriestarten mot Husqvarna och den gula formen består. Måns Sörensson var åter på hugget i anfallet och gjorde två av målen när IFK Malmö besegrade Malmö FF:s U21-lag med 3-1 (2-1) i lördagens genrep.

Under alla omständigheter var det ett resultat – och framförallt ett spel – som gladde den gula tränarduon Jimmi Olsson och Jonas Danielsson.

– Det var ett gott kvitto igen. Särskilt roligt var det som fick chansen på grund av sjukdom verkligen tog den och gjorde det jättebra ute på planen, sade Jimmi Olsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

– Viktigast var dock inte resultatet utan linjerna i spelet och hur vi organiserade oss utan boll. Det var de frågorna som vi ställde före matchen och ville ha bra svar på.

Framförallt var det när man drog upp tempot och varierade kortpassningsspel med långa bollar som det blev problem för det unga Malmö FF-laget.

Redan efter drygt två minuters spel gjorde IFK Malmö också 1-0. Zoran Jovanovic fick en långboll från Dan Mårtensson, touschade den vidare till Jörgen Svensson som kom fri ute på kanten och satte den i bortre hörnet.

Måns Sörensson, anfallsförvärvet från Falkenbergs FF, fortsätter att producera i den gula tröjan och liksom mot Jönköpings Södra IF förra helgen, blev det två fullträffar.

En dryg kvart in på matchen tog han emot en passning av Joakim Persson. Efter att ha sprintat ifrån försvaret var han helt ren med MFF-målvakten Dejan Garaca. Första avslutet satt i stolpen, men på returen var det aldrig någon tvekan.

Hans andra mål, som betydde 3-1, kom i den 54:e minuten. Sörensson fick åter en långboll av Joakim Persson, avancerade inåt längs med ena kortsidan och avslutade med ett hårt skott mellan målvakten Dejan Garaca och närmsta stolpe.

– Två mål, två matcher i rad är inte fy skam. Det är dock först i serien som det verkligen räknas och jag måste vara självkritisk och erkänna att jag skulle ha gjort minst ett till i den här matchen, sade Måns Sörensson

Han tänker då främst på stolpträffen och skottet som gick strax utanför. Båda dessa chanser skapade han under de sista tio minuterna av matchen.

– Vi gjorde en bra match och det var härligt att få en vinst till för självförtroendet. Det ska därför bli skönt att få komma igång med matcherna som verkligen gäller någonting nästa vecka.

Utan de sjuka spelarna Ivan Milosevic, Joakim Svensson och Philip Milenkovic, fanns det vissa farhågor om att det defensiva spelet i IFK Malmö skulle bli lidande.

Det var dock egentligen bara under en period på 20 minuter (25:e till 45:e minuten), då Malmö FF också gjorde sitt enda mål i matchen, ett friläge av Pontus Jansson i den 27:e minuten, som det inte var helt tillfredsställande.

Man slutade då att arbeta tillsammans och fick istället jaga en mot en.

– Så länge vi spelar som ett kollektiv i försvaret får vi ut mest av laget. Offensiven är bra sedan tidigare och får vi bara ihop det bakåt kommer det att bli ett bra slutresultat av det hela, konstaterade IFK-tränaren Jimmi Olsson.

Tidigare under försäsongen har det periodvis varit rätt panikartat agerande i de bakre leden. Den här gången var det ett lugnt och sansat spel som gjorde att MFF-attackerna för det mesta stoppades i god tid.

– Sett över hela matchen var det nästan ingen panik alls då vi såg till att spela oss ur situationerna. Det var bara vid något enstaka tillfälle som vi fick rensa, men det måste man få göra när nöden verkligen kräver det.

Den spelaren som Jimmi Olsson annars ville plussa lite extra för var anfallaren Blerim Mullici, som i Magnus Bönnemarks frånvaro på grund av ljumskproblem, fick vikariera till höger på mittfältet.

– Han visade att han även kan spela yttermittfältare. Tidigare har han sprungit alldeles för dåligt på den positionen, men idag (läs lördag) var det ordentlig fart på honom och det kan förstås vara bra att veta.

Tobias Rosenlind, 16-årig innermittfältare från U-laget, har tränat med A-truppen de senaste två veckorna och fick nu göra debut. Han spelade de sista 17 minuterna och gjorde definitivt inte bort sig.

– Det är en kille med god teknik och som verkligen vågade ta för sig när han fick bollen. Vi kommer nog att få se mer av honom i framtiden, berömde Jimmi Olsson.

Mindre positivt var att mittfältaren Daniel "Bato" Jovanovic tvingades bryta matchen redan efter en dryg halvtimme då han drabbats av en sträckning i baksidan av låret.

FOTNOT. Malmö FF:s Hamid Alamin kom in igen i den 80:e minuten då han ersatte Joakim Nilsson.