Inför Söderettan – Månsson vs Törner

Under många år har Malmös lokalsport i tidningarna varit synonym med Magnus Månsson och Ole Törner. De två duellerar också på ifkmalmo.com i sina tips inför seriestarten i Söderettan där båda tror på serieseger för ”di gule”.
 
Magnus Månsson, MM-Sport och malmo.com
 
Jag erkänner att alltför många lag är okända för mig och att klassen på de spelare som kommit och gått också är stora frågetecken. Öster och Frölunda är klubbar som alltid kommer tillbaka. MABI har ett bra lag som var duktigt i fjol.
 
Men det är dags för alla de unga spelarna i IFK Malmö att 2008 ta steget från lovande till spelare av Superetteklass. 

Mitt tips blir därför.
 
1. IFK Malmö
————————————
2. Östers IF
————————————
3. Västra Frölunda IF
4. Malmö Anadolu BI
5. IFK Värnamo
6. FC Trollhättan
7. Skövde AIK
8. Husqvarna FF
9. Carlstad United BK
10. Motala AIF
11. Torslanda IK
————————————
12. Lindome GIF
13. Norrby IF
14. Skärhamns IK
 
Ole Törner, Skånska Dagbladet
 
Det naturliga vore givetvis att tippa Öster som serievinnare.
 
Varför gör jag inte det då?
 
Jag ska villigt erkänna att jag var frestad, men Öster har de senaste åren varit något av experter på att ställa till det för sig själva. Växjölaget har en tung trend att vända. Sådant tar ofta mer tid än alla otåliga supportrar tror.
 
IFK Malmö har ett mycket bra lag med en god blandning av talang och klass.
 
Serien är snarare lite sämre än förra året. Då blev IFK Malmö fyra. Normalt sett ska laget förbättra den placeringen i år. Det kan mycket väl bära hela vägen och även om många säkert blir överraskade av att jag tippar "di gule" som etta tror jag inte att jag blir ensam om att göra det.
 
Att Frölunda ska vara med i täten är dessutom givet. Klubben är en talangfabrik som alltid kommer igen. MABI har en startelva som kan mäta sig med de övriga på topp fyra. Bredden är något sämre. Men om MABI slipper skador, sjukdomar och avstängningar kan det faktiskt bli en seriefinal mellan seriens två Malmölag. Roligare än så kan vi väl knappast ha?
 
1. IFK Malmö
————————————
2. Östers IF
————————————
3. Västra Frölunda IF
4. Malmö Anadolu BI
5. FC Trollhättan
6. Norrby IF
7. Husqvarna FF
8. Carlstad United BK
9. IFK Värnamo
10. Skövde AIK
11. Motala AIF
————————————
12. Skärhamns IK
13. Torslanda IK
14. Lindome GIF