Inför Söderettan – Övergångarna

Ifkmalmo.com har under försäsongen bevakat vad som har hänt på transfermarknaden.ml;r och därför är det dags för oss att sätta punkt med en totalsammanställning över övergångarna.

OBS! Om vi har missat några klara övergångar, mejla då till undertecknad.

Carlstad United BK

Nyförvärv: Bastian Rojas Diaz (IFK Göteborg), Gzim Istrefi (Stenungsunds IF), Johan Jakobsson (Nordvärmland FF), Niklas Moberg (Kristianstads FF), Simon Molander (Eds FF), Tobias Johansson (Gjövik/Lyn, Norge)

Förluster: Alin Vigariu (klubb ej klar), Jani Tuomala (IF Sylvia), Per-Johan Karlsson (Karlstad BK)

Tränare: Per-Johan Karlsson (andra året)/Lennart Andersson (ny)

FC Trollhättan

Nyförvärv: Bilgin Aliosman (Holmalunds IF), Daniel Andersson (Melleruds IF), Darko Matijevic (Ljungskile SK), Henric Svensson (FK Älmeboda/Linneryd), Kim Roger Strand (Nybergsund IL, Norge), Mathias Jansson (IK Oddevold), Per Eriksson (Ljungskile SK), Rickard Johansson (Örgryte IS)

Förluster: Enver Alivodic (okänd klubb, Serbien), Henrik Johansson (Skoftebyns IF), Johan Lilja (Lilla Edets IF), Leandre Ayewubo (Västra Frölunda IF), Michael Johansson (Lindome GIF), Rikard Kapella-Karlsson (Skärhamns IK), Robert Pettersson (slutar), Robin Rundström (Skoftebyns IF), Sasa Dobric (Vojvodina Novi Sad, Serbien), Sevdaim Haira (klubb ej klar), Tobias Johansson (slutar)

Tränare: Lars-Olof Mattsson (andra året)

Husqvarna FF

Nyförvärv: Alex Wendmu (Råslätt SK), Ambjörn Lennartsson (Myresjö IF/Östers IF), Eddie Avdic (IK Tord), Emanuel Johansson (Aneby SK), Emil Karlsson (Tibro AIK), George Midenyo Oguk (Mjölby AI), Johan Arvidsson (IK Tord), Vladica Zlojutro (Grimsås IF)

Förluster: Adam Eriksson (klubb ej klar), Barhome Ibrahim (Råslätt SK), Christofer Bengtsson (Örgryte IS), Christoffer Holmgren (IS Halmia), Kwame Amoateng (återvänder efter lån till GAIS), Markus Küce (IK Tord), Martin Fransson (Aneby SK), Mattias Andersson (IK Tord), Nicklas Fagerkvist (slutar), Patrik Stenebrand (Nässjö FF), Robin Johansson (Råslätt SK)

Tränare: Glenn Ståhl (andra året)

IFK Malmö

Nyförvärv: Dan Mårtensson (Höllvikens GIF), Festim Bytyqi (Malmö FF), Ivan Milosevic (Kirseberg IF), Joakim Svensson (Tomelilla IF), Måns Sörensson (Falkenbergs FF), Philip Milenkovic (lån, Malmö FF), Tobias Liljewall (Vintrie IK)

Förluster: Ali Jasim (LB07), André Grabowski (AB70, Danmark), Azeem Razwan (GIF Nike), Jeton Krasniqi (FBK Balkan), Jimmie Hermansen (Ramlösa Södra FF), Lirim Sali (klubb ej klar), Marcus Strand (Kirseberg IF), Martin Prahl (GIF Nike), Michal Aksamit (lån, FBK Balkan), Migjen Shaqiri (FBK Balkan), Niclas Jeppson (IFK Klagshamn), Niklas Hansson (återvänder efter lån, Malmö FF), Patrick Nilsson (återvänder efter lån, Trelleborgs FF), Philip Brandgård (Lilla Torg FF), Robin Nilsson Bogdanovic (klubb ej klar)

Tränare: Jimmi Olsson/Jonas Danielsson (andra året)

IFK Värnamo

Nyförvärv: Dennis Lööv (Ljungby IF), Linus Malmborg (Östers IF), Johan Gunnarsson (Bors SK)

Förluster: Freddy Söderberg (Hammarby IF), Kingsley Amuneke (Asmundtorps IF), Ljautrin Alisani (Ljungby IF), Patrik Mildaeus (FC Krukan)

Tränare: Peter Johansson (andra året)

Lindome GIF

Nyförvärv: Andy Erheriene (IF Väster), Erhan Erdogan (IFK Göteborg U), Ifeanyi K Nwachukwu (Lärje/Angered IF), Michael Johansson (FC Trollhättan), Mikael Alfredsson (Örgryte IS), Rami Kurdali (SG97)

Förluster: Dieter Nilsson (slutar), Nicola Fistouris (slutar), Ulf Elgquist (Kopparbergs FK)

Tränare: Conny Winge (ny)

Malmö Anadolu BI

Nyförvärv: Fredrik Jönsson (Bunkeflo IF), Modou Jagne (Akropolis IF), William Ngounou–Tonji (division 2-klubb, Frankrike)

Förluster: Björn Ekroth (Höllvikens GIF), Ercan Okur (Oxie IF), Fisnik Qeriqi (Kulladals FF), (Henrik Hjalmarsson (Stavsten/Ymor FK)

Tränare: Nils-Erik Persson (tredje året)

Motala AIF

Nyförvärv: Henrik Nilsson (Kalmar FF), Jens Götberg (Färjestadens GoIF), Ola Grändås (BK Zeros), Simon Svensson (BK Zeros)

Förluster: Erik Moberg (Åtvidabergs FF), Fredrik Nilsson (Linköpings FF), Mario Lamesic (klubb ej klar), Mattias Filipanics (Växjö BK), Samir Rekic (Mjölby AI/FF)

Tränare: Göran Ekh (fjärde året)

Norrby IF

Nyförvärv: Daniel Eres (IF Elfsborg), Joakim Andersson (Torslanda IK), John Ragnar (IK Tord), Jonas Carlberg (IF Elfsborg U21), Martin Arvidsson (Borås AIK), Mikael Karlsson (Kinna IF), Mikael Lunneryd (Sandareds IF), Mollar Sarkis (IF Elfsborg U21), Staffan Thorstensson (Sandareds IF)

Förluster: Fredrik Bryngelsson (slutar), Jens Ljungcrantz (Bollebygds IF), Jonathan Fhager Karlsson (Skene IF), Martin Simonsson (klubb ej klar), Tobias Edenvik (Bollebygds IF), Yankuba Daffeh (lån, Byttorps IF)

Tränare: Håkan Sandberg (tredje året)

Skärhamns IK

Nyförvärv: Kwame Amoateng (lån, GAIS), Kristoffer Nilsson (Hovås Billdal IF), Lucas Emanuelsson (SG97), Marcus Sennewald (Stenungsunds IF), Oscar Marek (Valdres FK, Norge), Pontus Johannessson (lån, GAIS), Rikard Kapella-Karlsson (FC Trollhättan), Tobias Johansson (Stenungsunds IF)

Förluster: Björn Rydberg (klubb ej klar), Fernando Fuentes (Västra Frölunda IF), Kourosh Hatami (Torslanda IK), Niklas Löfgren (Ljungskile SK), Oskar Wättring (Ytterby IS), Peter Karnel (Ytterby IS), Rickard Alsterberg (klubb ej klar)

Tränare: Gunnar Gislason (ny)

Skövde AIK

Nyförvärv: Adam Rosén (IFK Mariestad), Anton Karlsson (IFK Hjo), Carl-Johan Sjöqvist (IFK Skövde), Jesper Johansson (Tidaholms GoIF), Johan Mårtensson (Ulvåkers IF), Mathias Ljung (Vara SK), Oskar Öst (Skövde AIK)

Förluster: Alexander Weckström (Ulvåkers IF), Andreas Johansson (klubb ej klar), Andreas Stomberg (klubb ej klar), Bülent Demirbag (Tibro AIK), David Lööf (utlandsvistelse under våren), Fredrik Andersson (IFK Skövde), Johan Persson (Edsvära/Norra Vånga FF), Oskar Nielsen (utlandsvistelse under våren)

Tränare: Stefan Jacobsson (ny)

Torslanda IK

Nyförvärv: Bujar Avdijaj (Finlandia/Pallo IF), Kourosh Hatami (Skärhamns IK), Niclas Dahlin (IK Kongahälla), Thomas Erlandsson (Skene IF), Tobias Karlsson (BK Häcken)

Förluster: Christopher Solberg (IF Väster), Dan Fransson (IF Warta), Henrik Nikkilä (Kållereds SK), Henry Blake (klubb ej klar), Joakim Andersson (Norrby IF), Johan Grönberg (tar sabbatsår), Mikael Bjärsmyr (klubb ej klar), Nicklas Asp (Jonsereds IF), Peter Andersson (IFK Björkö), Richard Pelzer (klubb ej klar)

Tränare: Jan-Erik Lien (andra året)

Västra Frölunda IF

Nyförvärv: Erik Dahlin (lån, IFK Göteborg), Fernando Fuentes (Skärhamns IK), Hadi Hamzeh (Finlandia/Pallo IF), Johan Friberg da Cruz (GAIS), Leandre Ayewubo (FC Trollhättan), Peter Paananen (IK Tord), Sulayman Traoré (Lärje/Angered IF)

Förluster: Berahman Gholamreza (Assyriska BK), Henrik Andersson (Hovås Billdal IF), Jonas Gustafsson (klubb ej klar), Kalle Lindgren (Kungsbacka IF), Naim Khreis (klubb ej klar), Tommy von Brömsen (Örgryte IS)

Tränare: Reine Almqvist (andra året)

Östers IF

Nyförvärv: Daniel Petersson (Kalmar FF), Enes Smajlovic (Ljungby IF), Fredrik Petersson (Kalmar FF/Lindsdals IF), Patrick Nilsson (Trelleborgs FF/IFK Malmö), Rasmus Rydén (Falkenbergs FF), Stefan Karlsson (Växjö Norra IF), Thorhallur Einarsson (Växjö BK)

Förluster: Ambjörn Lennartsson (Husqvarna FF), Anatoli Ponomarev (återvänder efter lån, GAIS), Daniel Svensson (LB07) Erik Tengroth (IK Sirius), Fredrik Gustafsson (klubb ej klar), Ingmar Teever (lån, Nõmme Kalju, Estland), Linus Malmborg (IFK Värnamo), Helgi Valur Danielsson (IF Elfsborg), Marco Da Silva (LB07), Paolo Figueiredo (klubb ej klar), Pavel Zavadil (lån, Örgryte IS), Robert Veselovsky (lån, Viborg FF, Danmark), Simon Degerman (Gröndals IK), Teafore Bennett (Atlético Petróleos de Luanda, Angola)

Tränare: Jevgenij Kouznetsov (andra året)