Avspark: IFK Värnamo – IFK Malmö

På lördag den 26 april klockan 16:00 är det avspark mellan IFK Värnamo och IFK Malmö i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.
TRUPPERNA

IFK Värnamo: Dennis Lööv, Björn Åkesson – Tommy Petersson, Marcus Clewåker, Martin Maletic, Linus Malmborg, Richard Sandström, Niklas Hult, Peter Eriksson, Sebastian Göransson, Martin Claesson, Adnan Kahrimanovic, Henrik Johansson, Tobias Englund, Bujar Ferizi, Joe Sise.

IFK Malmö: Festim Bytyqi, Magnus Ringdahl – Dan Mårtensson, Ivan Milosevic, Jörgen Svensson, Joakim Persson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Joakim Svensson, Dzevad Nezirevic, Edis Djugumovic, Måns Sörensson, Ahmedin Sudic, Philip Milenkovic,

AKTUELLT


IFK Värnamo: Under premiärmatchen mot Västra Frölunda vred mittfältaren Joel Löw till knäet och det tvingar honom att stå över helgens hemmamatch mot IFK Malmö där dock försvararen Peter Eriksson är tillbaka efter en sårskada.
IFK Malmö: En enda förändring görs i den gula 16-mannatruppen. Mittbacken Srdjan Remetic, som utgick på grund av ljumskproblem mot Husqvarna FF, råkade ut för en bristning och är borta i några veckor. Han ersätts i truppen av anfallaren Dzevad Nezirevic.

TRÄNARNA TYCKER

Peter Johansson, tränare i IFK Värnamo: Det är helt klart en tuff uppgift då IFK Malmö var ett topplag redan ifjol och siktar dit igen. De fick något överraskande stryk hemma mot Husqvarna i premiären och lär därför vara riktigt tända till denna match,
 
Sedan vet jag inte direkt om det var någon särskild skräll att vi besegrade Västra Frölunda med tanke på att vi nu har tolv matcher i rad utan förlust. Det är självklart att man målar upp en bild av sitt lag, men man matchar också olika i tränings- och seriematcher.
 
Efter framgångarna under hösten och våren har vi skaffat oss ett bra självförtroende i truppen. Samtidigt gäller det att hela tiden vara ödmjuk mot uppgiften då man kan förlora mot vilket lag som helst om man inte är riktigt på tårna.
 
Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö:  Jag hoppas att vi får se ett oerhört revanschsuget IFK Malmö. Det är nämligen många spelare som vill revanschera sig efter den dåliga prestationen senast och de vet vad som krävs för att lyckas imorgon.

 
Oavsett kommer det att bli en tuff match. IFK Värnamo avslutade på ett strålande sätt ifjol och det är såklart också starkt att inleda serien med att slå Västra Frölunda som absolut kan räknas in bland de lagen som förväntas vara inblandade i toppstriden.