IFK Malmös U-lag är ett av 16 kvarvarande lag i junior-DM. Detta efter att på Valborgsmässoaftonen ha gjort en riktigt bra match borta mot Vinslövs IF som besegrades med 3-1 (2-1).

I åttondelsfinalen, som ska spelas senast vecka 31, kommer "di gule" att få möta Kristianstads FF på bortaplan.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

För fyra år sedan fanns det inget juniorlag i IFK Malmö. Vi började i division 4 med spelare utifrån och vann den serien. Fram tills idag har vi också vunnit varenda juniorserie och spelar nu i division 1. Vi har den bästa truppen även i år och kommer med största sannolikhet att segra på nytt.
 
Under tiden har jag hämtat hit Edis Djugumovic som har tillhört landslaget, samt har varit med och fostrat Ahmedin Sudic som numera är bofast i A-laget, Dzevad Nezirevic som blev uppflyttad i år, samt Tobias Rosenlind som är på god väg att bli det.
 
En hel del är det som jag har utbildat med Göran Åkermans förtroende. Det finns alltså en anledning till att vi inte alltid har behövt köpa in spelare, utan istället kunnat hämta upp spelare från den egna ungdomsverksamheten.
 
Den här säsongen har också börjat alldeles utmärkt. Vi har hittills spelat fyra seriematcher och har inte förlorat en enda. Det gör att vi är inblandade i toppstriden såväl i reservlagsserien som i juniorserien och är nu dessutom bland de 16 bästa lagen i Skåne.

Startelvan (4-5-1): Johan Elvström – Mateo Mandic, Toni Parlov, Kristoffer Bertolino, Daniel Weclewicz – Ali Burrniku, Mohammad Ibrahim, Walid Shams, Demokrat Maxhuni, Erol Ali – Omar Aouida. Avbytare: Driton Ademi (målvakt, Johan Elvström 46), Ahmed Mohamed (Omar Aouida 60), Mario Djordjevic.