Avspark: IFK Malmö – Skövde AIK

På lördag den 3 maj klockan 16:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Skövde AIK i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA
IFK Malmö: Festim Bytyqi, Magnus Ringdahl – Dan Mårtensson, Ivan Milosevic, Jörgen Svensson, Joakim Persson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Joakim Svensson, Edis Djugumovic, Måns Sörensson, Ahmedin Sudic, Tobias Rosenlind, Philip Milenkovic.

Skövde AIK: Daniel Jönsson, Christopher Lundh – Adam Rosén, Johan Johansson, Mårten Gustafsson, Gustav Karlsson, Carl-Johan Sjöqvist, Tobias Jansson, Charbel Abraham, Jesper Holmqvist, Claes Espefält, Jonas Lindberg, Anders Danielsson, Jakob Orlov, Per Åstemo, Joseph Muweke, Johan Mårtensson.

AKTUELLT

IFK Malmö: Det har inte skett som några som helst ändringar i IFK Malmö som därmed kommer med exakt samma 16-mannatrupp som till torsdagens match i Svenska Cupen mot AIK. Därav dock inte sagt att det blir samma startelva.

Skövde AIK: Robert Eckerman, försvaren/mittfältaren, fick en rejäl smäll på knäet i den senaste seriematchen mot Västra Frölunda IF. Han kunde av den anledningen inte spela i Svenska Cupen mot IFK Göteborg och han är heller inte aktuell mot IFK Malmö.

En del sjukdomar har också härjat i Skövde under veckan och laget åker ner till Malmö med en 17-mannatrupp. Frågetecken är det nämligen på såväl anfallaren Jakob Orlov som på mittfältaren Mårten Gustafsson.

TRÄNARNA TYCKER

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Vi har fått en start i serien som vi absolut inte hade räknat med. På dagens träning sade vi dock till killarna att vinner vi imorgon, och även räknar in målskillnaden, har vi trots allt fått en bättre start än ifjol.

Alla är medvetna om att vi är starka på Malmö IP och vad jag kan komma ihåg har vi inte förlorat två seriematcher i rad på hemmaplan på många år. Efter en nervig premiär, som nu är bortblåst, måste motståndarna vara mycket bra för att kunna rå på oss.

Skövde var också det enda laget ifjol som vi inte lyckades besegra och därför har vi dubbel revansch att utkräva. Med en bra känsla efter både bortamatchen mot IFK Värnamo och mot AIK tycker vi alla att förutsättningarna är goda för ett bra resultat imorgon.

Stefan Jacobsson, tränare i Skövde AIK: Det kommer att bli en väldigt jämn match. Vi får också se hur trötta spelarna är mindre än två dygn efter att de ha mött allsvenskt motstånd och vilken fotboll de kan prestera i den här matchen.

Båda lagen är i varje fall i stort behov av poäng. Vi kan säkert därför förvänta oss en trevlig fotbollsmatch mellan två spelande lag och det laget som har återhämtat sig bäst tror jag är det som vinner imorgon.

Själva gjorde vi en mycket bra match i Svenska Cupen mot IFK Göteborg. Det känns som att vi har hittat tillbaka till det spelet som vi hade under träningsmatcherna och förhoppningsvis kan det ge oss en knuff i ryggen framöver.