P95 till semifinal i Åshöjden Cup

Det är nu bara IF Limhamn Bunkeflo 2007 1 som står mellan IFK Malmö och en final i Åshöjden Cups P95-klass. BK Olympic var nämligen chanslöst i lördagens kvartsfinal där "di gule" spelade en strålande anfallsfotboll och vann med hela 5-0 (4-0).

Matchen inleddes med att "di gule" tog kommandot direkt och visade prov på en fin anfallsfotboll. Bredd, djup och den viktiga "andra vågen" i våra anfall fungerade med önskad effekt.
 
Kommer vi inte runt på kanten väljer vi vägen centralt, och luckor hittar vi hela tiden med våra tre anfallare, och med den fina rörelse vi visar upp i match efter match.
 
Första målet tillkom på en fin djupledsboll av Safet Besic till Amunda Diasso som rundade inte bara en, utan två Olympic-backar med elegans och sedan snyggt placerade bollen förbi en tämligen chanslös målvakt, 1-0. Vi var ännu bara inne i den fjärde matchminuten.
 
Tre minuter senare plockade Marko Krsmanovic upp en lös boll och sköt bollen i mål via en täckande back, 2-0.
 
När matchen var knappt tolv minuter gammal slog Patchicco Diallo en fantastisk lobb över Olympic-backlinjen och ut till främre högra delen av straffområdet. Dino Mesic lät bollen studsa en gång innan han på halvvolley skickade bollen in i det bortre krysset, 3-0. Årets mål i Åshöjden Cup?
 
Minuterna senare var det dags igen för ett nytt IFK-mål. Nigel Jackman fick en fin djupledsboll av Nermin Krupic och hade inga problem med att förvalta målchansen, 4-0.
 
Efter paus ångade Olympic på och ville så gärna ha in en reducering. Närmare än tre skott på mål kom de inte, varav två bollar närmast kändes som inlägg som studsade behagligt upp i Nils Löfbergs famn. Däremot visade de upp en fin aggressivitet och flyttade med framgång fram sina positioner.
 
På stopptid hade IFK åter hörna, den sjätte i andra halvlek. Denna gång kom alla rätt i löpningarna och på sin egen nickretur kunde Shadi Romi slå till på halvvolley och skicka bollen upp i nättaket via målvaktens händer, 5-0.
 
Laget visade upp ett fint anfallsspel och kanske det bästa försvarsspelet vi har haft i år. Vi kan variera oss mellan olika spelformationer och vi behärskar fyra spelsystem: 4-3-3, 4-4-2, 4-5-1 och nu senast 3-4-3.
 
Imorgon, söndag, väntar LB07 i semifinal med avspark 9.00 på Klagshamns IP och frågan på allas läppar är: "Hur formerar IFK Malmö sitt lag imorgon?".

Matchen spelades 2×20 minuter.

Startelvan (3-4-3): Nils Löfberg – Edwin Adolfsson, Shadi Romi, Dardan Behrami – Dino Mesic, Isak Listring, Lukas Dahlström, Alaa Ahmed – Amunda Diasso, Safet Besic, Marko Krsmanovic. Avbytare: Alexandar Trifkovic, Nermin Krupic, Nigel Jackman, Oscar Hansson, Patchicco Diallo.

Matchens lirare: Lukas Dahlström