Ingen final för P95 i Åshöjden

IFK Malmös P95 får nöja sig med att spela match om tredje pris i Åshöjden Cup. Semifinalen mot IF Limhamn Bunkeflo 2007 1 gick nämligen inte som laget hade tänkt sig då det blev förlust med uddamålet, 1-2.

"Di gule" hade valt att öppna matchen offensivt och ställde följaktligen upp med en 3-4-3-formation. Vi ville få in bollarna bakom LB07:s backlinje och utnyttja snabbheten hos våra tre anfallare. Om vi kunde få ett tidigt mål kunde vi sedan återgå till ett mer tillbakadraget 4-4-2, något vi i serien prövat med framgång. 

Dessvärre inledde ”di gule” nervöst, och felpassen var många till antalet. Enkla beslut försvårades och plötsliga LB07-anfall uppstod ur ingenting.

Redan i matchens tredje minut orsakade IFK en frispark strax utanför det egna straffområdet, till vänster. LB07 lyfte in bollen i straffområdet och flera markeringsmissar blev väldigt tydliga då två rödklädda hoppade upp framför en chanslös Nils Löfberg i IFK-målet och tryckte in 1-0.

Nio minuter senare var det så dags för ”di gule” att näta. Dino Mesic drev upp bollen på högerkanten, kom förbi sina två bevakare och passade snett bakåt från kortlinjen till Nigel Jackman som enkelt hängde in bollen i mål. Dessvärre avblåstes målet för en felaktig offside.

I halvtid pratade vi om att få ned bollen på backen, spela snabbare och valde att återgå till vårt ”gamla” spelsystem 4-3-3. 

Redan under de inledande minuterna började IFK Malmö ta över allt mer och femminutersutvisningen som följde på en LB07-spelare var bara resultatet av den höga och fina press ”gulingarna” åstadkom. Stundtals fick vi se det fina kortpassningsspel som IFK Malmö klarar av, men laget hade fortfarande svårt att komma till klara avslutslägen. 

Fem minuter från slutet fick IFK Malmö frispark, cirka sju-åtta meter utanför straffområdet. Dino Mesic slog bollen över muren och in i krysset, 1-1.

IFK Malmö jagade nu ett segermål. Med minuten kvar att spela varnades Edwin Adolfsson och tvingades lämna planen för ett femminutersstraff. Trots en man kort vaskade IFK fram ytterligare en kvalificerad målchans.
 
I den tredje stopptidsminuten stack dock LB07 upp i en av sina många kontringar och kunde elegant skjuta bollen i Nils Löfbergs högra hörn, 1-2.

Mycket tråkigt att vi förlorade möjligheten till att spela final, men vi har oss själva att skylla då vi tillät nervositeten att bestämma hur vi skulle spela fotboll.

Matchen spelades 2×20 minuter.

Startelvan (3-4-3): Nils Löfberg – Edwin Adolfsson, Shadi Romi, Dardan Behrami – Dino Mesic,  Isak Listring, Patchicco Diallo, Alaa Ahmed – Safet Besic, Nigel Jackman, Marko Krsmanovic. Avbytare: Alexandar Trifkovic, Christian Addo, Lukas Dahlström, Nermin Krupic, Oscar Hansson.

Matchens lirare: Nils Löfberg.