Reserverna tappade 3-1-ledning

IFK Malmö B/U-lag såg ut att ha avgjort med 3-1-ledning och drygt elva minuter kvar i måndagens match i reservlagsserien division 1 Elit. Då tappade dock "di gule" allt och IFK Hässleholm kunde vända till seger med 4-3.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

IFK Hässleholm bjöd på bra motstånd och på det stora hela var det en bra match offensivt sett. Tyvärr hade vi dock inte alls lika bra koll på försvarsspelet där det var alldeles för många bjudningar den sista tredjedelen av planen.
 
Jag är förstås oerhört besviken över det och att det gick för enkelt för dem att vända. Vi var det lite bättre laget under större delen av matchen, ledde med 3-1 fram till den 79:e minuten för att sedan tappa till förlust med 3-4.
 
Det gör att jag absolut inte kan vara nöjd med den här matchen. Man får definitivt inte slappna av bara för att man råkar ha en tvåmålsledning och drygt tio minuter kvar. Det är då sådant här kan hända och det är något som vi måste prata om för att det inte ska inträffa igen.
 
Viktigt är det dock att poängtera att vi höll uppe spelet väl även efter bytena och att de absolut inte gav någon negativ effekt. Däremot är det inte särskilt konstigt att det inte alls fungerar bakåt om man som kollektiv inte klarar av att hålla koncentrationen uppe i 90 minuter.

Startelvan (4-4-2): Johan Elvström – Kristoffer Bertolino, Ahmedin Sudic, Toni Parlov, Karim El hage – Tobias Rosenlind, Ali Burrniku, Dzevad Nezirevic, Edis Djugumovic – Daniel Jovanovic, Viktor Larsson. Avbytare: Walid Shams (Viktor Larsson 60), Daniel Weclewicz (Kristoffer Bertolino 75), Mohammad Ibrahim (Ali Burrniku 75), Demokrat Maxhuni (Dzevad Nezirevic 80).