IFK Malmös P97 är klart för kvartsfinal i Malmömästerskapet. Men det var inte utan viss dramatik. På bara fem minuter gick Håkanstorps BK från 2-6 till 5-6 och först i den allra sista minuten kunde "di gule" fastställa slutresultatet till 7-5.

Pierre Marante Ferreira, tränare för IFK Malmös P97:

Solig och varm dag. Alla var trötta efter jobb och skola. MM mot Håkanstorp och den lilla grusplanen på Rosengårds Norra IP.

Det började bra. Vi fick en tidig ledning och malde ner Håkanstorp i första halvlek. Deras anfallspel var ganska lättläst, de slog långbollar mot en ensam anfallare som fick det svårt mot tre IFK Malmö-försvarare. Vi vann första halvlek enkelt med 4-1.

I andra halvlek ville vi gå ut och punktera matchen tidigt. Vi lyckades göra ett mål strax efter paus. Efter det släppte vi in ett mål på frispark, anfallet efter deras mål gick vi upp och gjorde 6-2.

I deras nästa anfall fick Ahmed Fakhro gult kort, alltså en femminutersutvisning. Håkanstorp fick samtidigt straff och gjorde på den 6-3. Spelar man elvamanna fotboll är en man mindre inte lika påtagligt som i sjumanna.

På de fem minterna vi var en man mindre gjorde Håkanstorp lite turligt tre mål. Ställningen var därmed 6-5 med tio minuter kvar. Håkanstorpsspelarna hade all energi, IFK hade inte så mycket kvar av den varan, det blev nervöst med ett måls ledning och tio minuter kvar.

Vi lyckades dock hålla undan och ifrån en hörna i sista minuten gjorde vi 7-5 vilket också blev slutresultatet.

Matchens snyggaste mål kom i den sjätte minuten då Josef Alhamdani gjorde mål från halva planen. Något han faktiskt sade att han skulle göra innan matchen. Såklart var det ingen som trodde på honom, men så fel vi hade.

Startsjuan (3-3): Farid Razwan – Khaled Abdul Rahim, Miguel Mollinedo, Marko Vujevic – Otto Sztojka, Misike Szeregnyi, Ahmed Fakhro. Avbytare: Bruno Rydhagen Fresia, David Saric, Elmin Sefoski, Gabriel Mollinedo, Josef Alhamdani, Mahmoud Tamim.