Skadedrabbat P95 tog tredje raka

IFK Malmös P95 tog sin tredje raka seger i P13 Sydvästa grupp A genom att besegra Kvarnby IK med 5-1 (1-0) på bortaplan trots en diger skadelista, däribland lagets båda målvakter.

IFK Malmö hade inga stora problem med att besegra ett hårt kämpande Kvarnby IK i den tredje omgången. Laget har nu full pott och endast två insläppta mål.

Vinsten idag värderar vi högt eftersom båda målvakterna var borta, så även samtliga fyra spelare som kan axla rollen som nummer "10" på mittfältet. Samtliga frånvarande spelare är drabbade av sjukdomar varav några spelare kommer att hållas borta från spel i så mycket som en hel månad.
 

Första målet var ett fint inspel från en av dagens finurligaste spelare, Amunda Diasso, som enkelt hittade Dino Mesic som åter igen nätade, 1-0.
 
Efter halvtid flyttade IFK Malmö fram sina positioner ytterligare med förhoppningen att snabbt kunna avgöra tillställningen innan den rådande hettan skulle ta slut på allas ork. Grusplanen var svårbemästrad och bollen ville hellre studsa fram än rulla.
 
"Di gule" lyckades ändå hålla bollen än mer på marken i andra och visade några lysande kombinationer. Andra målet kom efter hård press mot KIK-målet. Amunda Diasso skruvade in en frispark i krysset, 2-0.
 
Med tio minuter kvar att spela ökade "gulingarna" tempot och Alaa Ahmed kunde skjuta bollen i mål med en fin volleykanon efter ett lobbpass av Christian Addo, 3-0.
 
Fjärde målet kom efter en utmärkt djupledsboll på marken av Dardan Behrami på över 30 meter som Nigel Jackman förvaltade på bästa möjliga sätt, 4-0.
 
Med tomma vattenflaskor och med ett lag som mest väntade på slutsignalen kunde Kvarnby stjäla bollen efter fin press och sedan överlista Filip Koffi i IFK-målet första gången denna dag, 4-1.
 
Med knappa minuten kvar att spela kom ett lågt inspel från kanten av Dino Mesic som fann sin väg fram till en fristående Lukas Dahlström som enkelt placerade bollen i det bortre hörnet via stolpen, 5-1.

Mycket gedigen insats på en svårspelad grusplan med en otrolig hetta, samt en diger skadelista. Vi har full pott nu och hoppas att de andra topplagen kryssar så klart, vilket skulle placera "di gule" i ensam serieledning.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-3-3): Filip Koffi – Christian Addo, Alexandar Trifkovic, Edwin Adolfsson, Dardan Behrami – Nermin Krupic, Lukas Dahlström, Patchicco Diallo – Dino Mesic, Marko Krsmanovic, Alaa Ahmed. Avbytare: Amunda Diasso, Blerim Bytyqi, Nigel Jackman, Oscar Hansson.
 
Matchens lirare: Lukas Dahlström.