IFK Malmös P95 besegrade Heleneholms SK med klara 6-0 (2-0) i Malmömästerskapets första omgång. ”Di gule” visade upp en fantastisk offensiv, ett felfritt försvarsspel, medan Dino Mesic passade på att göra hattrick.

IFK Malmö saknade fortfarande båda sina målvakter, men återigen gjorde vår anfallare Filip Koffi ett utmärkt arbete som burväktare, däribland en strålande räddning vid en frilägeschans vid ställningen 1-0. 

Laget arbetade med full koncentration under hela matchen och de fem målchanserna Heleneholms SK hade var skott utifrån, och endast en frispark i 59:e matchminuten var "nära" mål. IFK Malmö vann avsluten med 22-5.
 
Idag visade "di gule" prov på spel i den högre skolan när laget anföll från egen planhalva ända upp till motståndarnas straffområde och detta endast utfört med direktpass.
 
Vackra kombinationer, överlappningar, väggspel, oräkneliga djupledsbollar och crossbollar som fick våra anfall att snabbt vända spelet.
 
Grädden på moset var när laget rullade boll under flera minuter, ofta på ett tillslag medan HSK tvingades jaga boll och detta då IFK Malmö var reducerade till tio man (!).

Dino Mesic gjorde hattrick, framspelad av Amunda Diasso, Marko Krsmanovic och Lukas Dahlström.

Patchicco Diallo svarade för två målpass, ett till Safet Besic och ett till Nigel Jackman. Även Marko Krsmanovic hann med ett ytterligare målpass då han med en intelligent passning hittade ytterbacken Dardan Behrami vid straffpunkten.

Skönt att mittfältarna passade fram till hälften av våra mål och att de vågade skjuta från distans. Anfallarna löpte sönder motståndarnas försvar och levererar i match efter match. ”Di gules” backlinje är en av Malmös bästa – tveklöst.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-3-3): Filip Koffi – Christian Addo, Edwin Adolfsson, Shadi Romi, Dardan Behrami – Nermin Krupic, Lukas Dahlström, Safet Besic – Dino Mesic, Amunda Diasso, Marko Krsmanovic. Avbytare: Alaa Ahmed, Benjamin Blomberg, Blerim Bytyqi, Nigel Jackman, Patchicco Diallo.

Matchens lirare: Dino Mesic & Marko Krsmanovic.