U-laget avgjorde med nio spelare

Två röda och sju gula kort. Korten haglade för IFK Malmös U-lag i torsdagens bortamatch mot Rörsjöstaden IF i juniorserien division 1. Trots två man mindre på planen lyckades dock ”di gule” ändå göra segermålet, 2-1, med kvarten kvar att spela.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Den enda analys man kan göra fotbollsmässigt är av den första halvleken. Där tycker jag att vi bjöd upp till ett bra spel och Rörsjöstaden IF försökte i varje fall bjuda till, men på det stora hela var det vi som hade det mesta av bollen utan att särskilt många målchanser.

Vi skapade trots detta tillräckligt många chanser för att domaren Ion Ivan skulle döma bort ett mål som ingen riktigt förstod varför. Det bortdömda målet gjorde dock inte att vi gav upp och 1-0 kom rättvist strax före pausvilan

Redan i första halvlek såg vi att domaren inte ville låta spelarna avgöra matchen och det som hände sedan är inte nyttigt för någon part.

Det hela resulterade i att vi fick två röda kort, sju gula kort, en straff emot oss, samt ytterligare ett mål bortdömt. Han kunde helt enkelt inte att acceptera att vi hade ledningen, därav utvisningarna på våra innermittfältare, Tobias Rosenlind och Ali Burrniku.

Ion Ivan skulle som tur var inte få förstöra kvällen för vår del. Med kvarten kvar att spela stod mittfältaren Demokrat Maxhuni för en strålande prestation då han på egen hand avgjorde tillställningen genom att göra 2-1.

Huvuddomaren Ion Ivan har med all rätt fått utstå en del negativ kritik för sin insats. Samtidigt vill jag därför berömma de assisterande domarna Almir Nukic och Bozo Oparnica som skötte sitt jobb på ett alldeles utmärkt sätt.

För allas del var det tråkigt att Ion Ivan inte ville lyssna på dem och tog hela tiden egna beslut även om han inte stod bäst till i situationerna. Tyvärr blir det dock på det viset om man bestämt sig för att göra precis allt för att avgöra utgången av matchen.

Det finns olika typer av byten och med två man mindre på planen var jag tvungen att tänka taktiskt. För att laget skulle gå framåt fick jag disponera om på ett visst sätt, med en del spelare på ovana positioner och dessa gjorde ett utomordentligt jobb.

Startelvan (4-4-2): Driton Ademi – Alden Smajlovic, Mohammad Ibrahim, Toni Parlov, George Safi – Edis Djugumovic, Tobias Rosenlind, Ali Burrniku, Demokrat Maxhuni – Ismail Güven, Walid Shams. Avbytare: Mateo Mandic (Alden Smajlovic 55), Erol Ali (Walid Shams 69), Maher Touhami (Edis Djugumovic 75), Mario Djordjevic (Ismail Güven 80), Ahmed Mohamed.