B-laget körde över Lunds BK

En riktigt bra halvlek. Det räckte för att IFK Malmös B-/U-lag skulle köra över tabellettan i reservlagsserien division 1 Elit, Lunds BK, med hela 8-1 (1-0). Fem av målen kom under matchens sista kvart.

Marco Whittle, assisterande tränare för IFK Malmös U-lag:

Det är som bekant inte precis varje dag man vinner med 8-1 och definitivt inte mot Lunds BK. Inget av lagen var väl riktigt toppade på grund av den här veckans matcher i DM, men det ska inte på något sätt förringa vår insats.

Jag tycker nämligen att vi på det stora hela gjorde en bra match. Vi började dock inte särskilt bra och var rejält tillbakapressade under de 20 första minuterna där vi ska vara tacksamma för att Lunds BK inte tog ledningen.

Efter det disponerade kände vi att det var dags att göra något och flyttade upp Viktor Larsson på topp. Med två spelare däruppe fick vi ett helt annat djup och det gav den trygghet som behövdes i spelet för att ta över spelet.

Strax före halvtidsvilan kom äntligen 1-0-målet och under den andra halvleken fanns det i stort sett bara ett lag på planen. Sista kvarten gjorde vi hela fem mål och med lite bättre skärpa i avsluten kunde faktiskt siffrorna ha blivit ännu större.

Startelvan (4-5-1): Johan Elvström – Mateo Mandic, Srdjan Remetic, Karim El hage, George Safi – Edis Djugumovic, Erol Ali, Dzevad Nezirevic, Mohammad Ibrahim, Viktor Larsson – Ismail Güven. Avbytare: Mario Djordjevic (George Safi 46), Daniel Weclewicz (Mateo Mandic 64), Ahmed Mohamed (Viktor Larsson 65), Alden Smajlovic (Edis Djugumovic 67), Omar Aouida (Ismail Güven 80).