Det skulle gå snabbt för IFK Malmö att avgöra onsdagens DM-match mot division 4-klubben BW90 IF. Och det var precis vad man gjorde. Redan efter en knapp halvtimme stod det 3-0 och med 4-0 i paus var matchen, som slutade 4-1, i princip vunnen.

– Vi gjorde vad vi hade sagt att vi skulle göra, döda matchen snabbt och uppträda på ett professionellt sätt. Det enda som jag retar mig över är att vi inte lyckades hålla nollan, sade Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.
 

Med endast två tillgängliga ordinarie spelare borta, högerbacken Dan Mårtensson och yttermittfältaren Magnus Bönnemark, hade IFK Malmö, inga större problem att ta sig igenom BW90 IF:s försvar i början av matchen.

Jörgen Svensson behövde inte mer än knappt två minuter för att rulla in 1-0 i öppet mål efter en passning från Blerim Mullici. Svensson var lika fri vid 2-0-målet i den 21:e minuten, men den här gången var det Daniel "Bato" Jovanovic som stod för förarbetet.
 
Sju minuter senare kom 3-0 på en individuell prestation. Strax utanför straffområdet lyfte Blerim Mullici bollen över en försvarare, vände om och efter att ha löpt några meter placerade han den enkelt till höger om Pär Håkansson i BW90-målet.
 
4-0-målet gjordes drygt fyra minuter före pausvilan. Efter en ren målvaktstavla där Pär Håkansson misslyckats med att plocka ner ett inlägg från Blerim Mullici dök U-lagsspelaren Demokrat Maxhuni upp och kunde slå in bollen i öppet mål.
 
– Det var glädjande att vi aldrig satte oss i problem som senast vi mötte ett division 4-lag och kom undan med hjärtat i halsgropen. Spelarna visade en helt annan inställning och det var aldrig någon som helst tvekan om att vi skulle vinna det här, konstaterade Jonas Danielsson.
 
Under den andra halvleken blev det av förståeliga skäl lite mer avslaget från "gulingarnas" sida. Samtliga spelare på bänken, utom målvakten Festim Bytyqi, fick speltid och man provade också att gå ner på en trebackslinje.
 
Det såg länge ut som att IFK Malmö, trots några vassa BW90-chanser, skulle hålla nollan i matchen. Först i matchens sista minut fick BW90 utdelning genom Peter Nordqvist som enkelt kunde stå och rulla in reduceringen vid den bortre stolpen.
 
– Jag kan köpa att det blev lite hafsigt med tanke på bytena och att vi testade, men det insläppta målet var direkt onödigt. Vi borde ha kunnat hålla koncentrationen uppe den sista minuten och jag kan förstå Magnus Ringdahl i målet som blev riktigt förbannad, avrundade Jonas Danielsson.
 
En spelare gladde lite mer än de övriga i IFK Malmö. Demokrat Maxhuni, född 1990, som gjorde sin första "riktiga" A-lagsmatch, tog för sig rejält på mittfältet under i stort sett hela tillställningen och fick även kröna debuten med att bli målskytt.

För IFK Malmö väntar en annan division 4-klubb, FBK Balkan, på bortaplan i nästa omgång av distriktsmästerskapet. Den matchen ska vara spelad senast vecka 32 och vid vinst är "di gule", förutom kvartsfinal i DM, kvalificerat för spel i 2009 års Svenska Cupen.

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-4-2): Magnus Ringdahl – Ahmedin Sudic, Ivan Milosevic, Philip Milenkovic, Martin Abrahamsson (lk) – Demokrat Maxhuni, Tobias Rosenlind, Måns Sörensson, Daniel Jovanovic – Jörgen Svensson, Blerim Mullici. Avbytare: Joakim Svensson (Jörgen Svensson 46), Zoran Jovanovic (Blerim Mullici 46), Edis Djugumovic (Ivan Milosevic 61), Viktor Larsson (Daniel Jovanovic 61), Festim Bytyqi (målvakt).

BW90 IF (4-4-2): Pär Håkansson – Edin Zverotic, Magnus Petrusson (lk), Christian Olsson, Tobias Nilsson – Denijal Klacar, Linus Nyman, Nedir Muratovic, Magnus Rask – Christan Andersson, Peter Nordqvist. Avbytare: Fredrik Ahl (Christian Olsson 53), Jakob Allansson (Tobias Nilsson 63), Joakim Jönsson (Christian Andersson 79), Almedin Kovacevic (Peter Nordqvist 80), Robert Olsson.

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Demokrat Maxhuni.

BW90 IF: Linus Nyman.

FOTNOT. Peter Nordqvist i BW90 kom in igen i den 82:e minuten istället för Nedir Muratovic.