Se bara på bilden. Det gick inte att ta miste på glädjen i IFK Malmö efter ha vänt underläge 0-1 till vinst med 3-1 mot Norrby IF och därmed tagit sin första seger i Söderettan på över en månad.

En vändning som kom under matchens 20 sista minuter. Blerim Mullici kvitterade till 1-1 i den 72:e minuten, Måns Sörensson gjorde 2-1 mindre än två minuter senare och på stopptid såg Daniel Jovanovic till att säkra tre poäng med sitt 3-1-mål.

– Härligt på alla sätt och vis. Givetvis mest för att vi vann matchen, men även för att vi visade en god moral som kunde vända ett underläge och att målskyttet var utspritt på tre spelare, sade Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

För IFK Malmö var det den första segern sedan den 3 maj. Efter att det blev 3-1 hemma mot Skövde AIK i den tredje omgången har "gulingarna" fått gå av planen i fem raka matcher utan vinst.

Det sjöngs "Bättre och bättre dag för dag" igen i omklädningsrummet och lättnaden var förstås stor i det gula lägret.

– Jag har verkligen längtat efter att få sjunga lite grann. Det har verkligen varit tungt med alla dessa förluster, men vi fick en positiv känsla mot Skärhamn och den klarade vi av att bygga vidare på i dagens (läs lördagens) match, konstaterade Jonas Danielsson.

Han och tränarkollegan fick dock vänta länge och väl innan det gick att andas ut. Detta trots att det var IFK Malmö som inledde klart piggast och redan i upptakten av matchen kunde ha tagit ledningen.

Ute på kanterna rörde sig de gula spelarna bra, men väl inne i straffområdet var de flesta attackerna ganska uddlösa. De flesta skotten gick strax utanför eller över och Norrbymålvakten Niklas Bryngelsson ställdes inte på några direkt svårare prov.

– Vi spelade bra fram till straffområdet där vi dock var för omständliga i många lägen. Det blir nog att slipa en del på djupledsspelet för att vi ska komma till fler och bättre avslut, menade Jonas Danielsson.

Med dryga minuten kvar av den första halvleken kom istället kallduschen. Ett skott från vänsterkanten träffade den bortre stolpen och gick ut till Daniel Eres som enkelt kunde rulla in 1-0 för Norrby.

Domartrion med huvuddomaren Kristoffer Karlsson godkände målet, men IFK-tränaren Jonas Danielsson och flera av spelarna ansåg att det var offside. Blerim Mullici drog också på sig ett gult kort för protest.

– De, eller åtminstone den assisterande domaren Bujar Fetiu, menade på att bollen gick direkt i mål via stolpen. Det var dock hur klart som helst att det var en i offsideposition som stod och rullade in.

Målet kändes på alla sätt snöpligt för IFK Malmö med tanke på att Norrby inte direkt oroat mer än vid något enstaka tillfälle i första halvlek.

– Norrby hade i princip ingenting och de gjorde mål på sin enda målchans på hela halvleken. Målet var dock ganska typiskt oflyt med tanke på att vi ligger där vi ligger i tabellen, menade Jonas Danielsson.

Efter pausvilan fick Norrby tre bra chanser att utöka till 2-0, bland annat ett skott som IFK Malmö-målvakten Magnus Ringdahl klistrade snyggt i sin första seriematch den här säsongen.

Daniel "Bato" Jovanovic var nära en kvittering för IFK Malmö i den 57:e minuten. Hans skott träffade en Norrbyspelare och gick i stolpen, men mål där hade å andra sidan varit att ha lite väl mycket flyt.

Utjämningen dröjde istället till den 72:e minuten. En passning från Måns Sörensson gick Blerim Mullici som kom helt fri strax utanför straffområdet och satte kvitteringen genom att tunnla Norrbymålvakten Niklas Bryngelsson.

Det gick sedan snabbt för mindre än två minuter senare föll också 2-1-målet. Daniel Jovanovic glidtacklade fram, Måns Sörensson avancerade in från kanten och lyckades ur snäv vinkel placera in bollen mellan stolpen och Niklas Bryngelsson.

– Snäv vinkel, men den tog faktiskt också på en försvarare, erkände Måns Sörensson om sitt femte seriemål i den gula tröjan som förde upp honom på en delad andraplats i Söderettans skytteliga, fyra mål bakom Östers Tomas Petry.

Norrby orkade därefter inte riktigt resa sig och IFK Malmös seger var till slut aldrig i någon större fara.

Under den första stopptidsminuten kunde "di gule" däremot stänga matchen. Måns Sörensson skar in med en djupledsboll mellan två försvarare och friställde med det Daniel Jovanovic som enkelt kunde rulla in 3-1 i mitten av målet.

– Många gick på knäna i slutet och därför var det skönt att vi fick 3-1 så att vi slapp bli oroliga under de många stopptidsminuterna (nästan fem), konstaterade Jonas Danielsson.

Jonas Danielsson var nöjd med det mesta efter matchen, även om det för hans del hade räckt med själva segern.

– Det handlar i första hand om att plocka poäng i vår situation och jag köper ett lite sämre spel om vi bara får poäng med oss. Helt fel var det därför inte att vi både vann och spelade bra, vilket lovar gott för fortsättningen.

Jörgen Svensson spelade för andra matchen i rad som mittback och var med sitt stabila spel matchens bäste spelare i IFK Malmö.

– Han rensade bort det mesta där bak, fast det är synd att det inte går att klona honom med tanke på att han behövs minst lika mycket i anfallsspelet, funderade IFK-tränaren Jonas Danielsson.

Flera spelade gjorde extra bra ifrån sig i IFK Malmö. Måns Sörensson var inblandad i samtliga mål, Blerim Mullici fick till slut utdelning för sitt hårda slit och på mitten var Zoran Jovanovic den store spelaren.

Om en dryg vecka, nästa söndag, ska "di gule" åka 41 mil enkel resa för att spela bortamatch mot Motala AIF.

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-4-2): Magnus Ringdahl – Ahmedin Sudic, Jörgen Svensson (lk), Philip Milenkovic, Joakim Svensson – Magnus Bönnemark, Tobias Rosenlind, Zoran Jovanovic, Daniel Jovanovic – Måns Sörensson, Blerim Mullici. Avbytare: Ivan Milosevic (Ahmedin Sudic 46), Demokrat Maxhuni (Magnus Bönnemark 64), Tobias Liljewall (Tobias Rosenlind 81), Edis Djugumovic, Festim Bytyqi (målvakt).

Norrby IF (4-4-2): Niklas Bryngelsson – Gustav Nordmark, Mikael Lunneryd, Staffan Torstensson, Jimmy Arnesson – Carl Svensson, Jeton Gorqaj, Daniel Eres (lk), Anders Magnusson – Björn Lundgren, Martn Hansson. Avbytare: Joakim Andersson (Mikael Lunneryd 8), John Ragnar (Carl Svensson 61), Martin Arvidsson (Björn Lundgren 86), Mehmed Dresevic, Mikael Karlsson (målvakt).

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Jörgen Svensson.

Norrby IF: Martin Hansson.